Succes Go Unlimited betekent einde Unlimited in EU

1 mei 2017 door in T-Mobile.

Go UnlimitedBinnen drie maanden zijn er 100.000 abonnees voor het nieuwe abonnement Go Unlimited van T-Mobile. Zelf is de provider een beetje overdonderd door het succes en past per vandaag de voorwaarden aan voor nieuwe abonnees. Om de lage prijs te waarborgen, is het abonnement vanaf vandaag niet meer 60 dagen onbeperkt in de EU.

Het succes van T-Mobile Go Unlimited is groot in de zakelijke markt en ook bij de consumenten. Binnen drie maanden kozen 100.000 mensen voor het abonnement. Een toestroom naar het abonnement die de provider zelf ook niet verwachtte, vertelt een woordvoerder aan Nu.nl. Het abonnement is vanaf vandaag echter niet meer Unlimited in de EU. Gebruikers krijgen in de EU namelijk 10 GB data per maand. Voor huidige abonnees zijn er geen wijzigingen.

Go Unlimited sim only abonnement

Het nieuwe abonnement Go Unlimited werd op 15 januari geïntroduceerd. Het is een revolutionaire propositie waarbij T-Mobile iedereen voor 35 euro in de maand onbeperkt laat bellen, smsen en Internetten in Nederland. Voor de EU gold, dat je 60 dagen onbeperkte roaming kreeg en daarbuiten een databundel van 10 GB. In de loop van afgelopen kwartaal werd het abonnement zelfs nog voordeliger met vrienden.

Het abonnement blijkt mateloos populair onder consumenten en ook zakelijke klanten. Zo populair, dat in drie maanden al 100.000 Go Unlimited abonnees zijn en daarmee verraste T-Mobile zichzelf. Vooral de sim only abonnementen zijn populair, minder mensen kiezen voor een telefoonabonnement. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de 100.000 Go abonnees van andere providers zijn overgestapt of dat het voornamelijk abonnementsverlengingen zijn. In het laatste scenario stijgt het netto aantal klanten van T-Mobile minder. Nu.nl verwacht veel verleningen van de providers zelf, de provider heeft van de eigen klanten namelijk aantrekkelijke deals geboden.

Voorwaarden Go Unlimited gewijzigd

Per vandaag zijn de voorwaarden voor T-Mobile Go Unlimited gewijzigd. De wijzigingen gelden niet voor huidige abonnees. Sluit je vanaf vandaag een sim only abonnement of telefoonabonnement af, dan bel je in de EU niet langer 60 dagen onbeperkt.

Vanaf vandaag is het Go Unlimited abonnement onbeperkt in Nederland en voor roaming in de EU krijgt iedere nieuwe abonnee 10 GB data per maand. Voorheen kreeg iedere abonnee nog 60 dagen om onbeperkt te Internetten binnen de EU. Pas na de 60 onbeperkte dagen ga je over op een data limiet van 10 GB per maand. T-Mobile geeft geen directe reden voor de wijziging in de voorwaarden. Nu.nl verwacht dat de provider vanwege onbeperkte dataroaming te hoge kosten voor de kiezen kreeg.

Prijsdruk telecom

Door het aanbieden van het onbeperkte abonnement voor 35 euro (en met vrienden zelfs voor 30 euro) heeft T-Mobile de prijzen binnen de telecommarkt onder druk gezet. We zien de gevolgen deels terug in de kwartaalcijfers van directe concurrenten Tele2 en KPN. Beide providers geven in de presentaties van de kwartaalcijfers aan dat de prijzen onder druk staan.

Tele2 had vorig jaar een zeer goed jaar waarin het 202.000 nieuwe klanten aan zich wist te binden. Een trend die de Zweedse provider in dit jaar niet volledig kon doortrekken. In het eerste kwartaal van dit jaar is de netto toestroom van klanten 16.000. De resultaten van de provider worden deels verklaard door de prijsdruk in de markt.

Beste netwerk

Afgelopen maand bleek dat T-Mobile voor de tweede keer op rij over het beste netwerk van Nederland beschikt. De provider is door P3 en connect verkozen tot beste getest van de vier netwerken in Nederland. KPN moest de tweede plek afstaan aan Vodafone en runnerup Tele2 scoort als enige provider op alle fronten beter dan vorig jaar. Het onderzoek toont aan dat onze Nederlandse netwerken tot de beste van de wereld behoren. Zelfs de score van Tele2 is in een aantal landen meer dan genoeg voor de koppositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN begint 2017 goed, meer klanten over de hele linie

KPN presenteert vandaag solide resultaten over het afgelopen kwartaal ondanks hoge concurrentiedruk. Het gaat de goede kant op met alle...

Sluiten