Spotify gratis via smartphone

24 december 2013 door in Mobiel internet.

SpotifyWe gebruiken onze smartphone voor de meest uiteenlopende zaken en ook het luisteren van muziek verplaatst zich steeds meer naar ‘mobiel‘. Sinds 11 december is het ook mogelijk om gratis via mobiele apparaten naar Spotify-afspeellijsten en -radio te luisteren, natuurlijk wel met reclame er tussendoor. De Unlimited-variant van vijf euro per maand is daardoor wel gesneuveld, maar daartegenover staat een verviervoudiging van het aantal downloads van de gratis versie.

Spotify biedt de mogelijkheid om te kiezen uit miljoenen muzieknummers en natuurlijk kun je die met je smartphone delen via de bekende socialmediaplatformen. Tot eerder deze maand kon dat alleen gratis en met reclame via de desk- of laptop, maar nu dus ook via smartphone en tablet. Er zijn wel wat verschillen, de mobiele versie van de app biedt de lijsten in shuffle-modus, je kunt dus niet zelf kiezen in welke volgorde je een lijst beluistert. De luisterlimiet van tien uur per maand die eerder gold, is vervallen.

Miljoenen

Het Unlimited-abonnement van Spotify van vijf euro per maand dat luisteren via lap- en desktop zonder reclame-onderbreking mogelijk maakte, was al minder populair en leek nu wel heel veel op de nieuwe gratis versie, waardoor deze variant is vervallen. Gebruikers van het abonnement kunnen er wel gebruik van blijven maken. De introductie van de totale gratis versie zorgde voor een explosieve groei van het aantal downloads in de afgelopen anderhalve week. Hierdoor staat de app in twintig landen in de download-top-tien van de App Store. De muziekliefhebbers die volledige controle over hun muziek willen hebben en geen ‘last’ willen hebben van reclame-onderbrekingen, kunnen gebruik maken van het Premium-abonnement waar ze dan tien euro voor betalen. Wereldwijd biedt Spotify toegang tot miljoenen muziekstukken en kent 24 miljoen gebruikers in 55 landen, waarvan er zes miljoen een Premiumaccount hebben.

Maak jij gebruik van een dienst zoals Spotify, Deezer of Google Play Music om muziek te streamen? En neem je dan de reclame op de koop toe of kies je toch voor een betaalde versie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo komt met 4G

Simyo gaat half februari 2014 Flex 4G aanbieden, een flexibele 4G-bundel die door de gebruiker maandelijks aan- en uitgezet kan...

Sluiten