Soren Abildgaard wordt de nieuwe CEO van T-Mobile

17 januari 2017 door in T-Mobile.

Abilgaard, nieuwe CEO T-MobileSoren Abildgaard treedt per 1 februari aan als nieuwe CEO van T-Mobile Nederland. Dat maakte moederbedrijf Deutsche Telekom en T-Mobile Nederland vandaag bekend. De 48 jarige Deen vervangt Martin Knauer de CEO a.i. van de provider sinds september.

Vorig jaar verving de provider bijna de volledige directie in Nederland. De nieuwe directie zou de taak krijgen om de nieuwe strategie ‘Mobile First’ uitvoeren. Vandaag maakte de provider en het moederbedrijf bekend dat Søren Abildgaard (48) per 1 februari aantreedt als de nieuwe CEO. Abildgaard krijgt de verantwoordelijkheid voor alle activiteiten van de provider. Hij zal zich vooral richten op het mobiele consumer segment, de ontwikkeling van T-Mobile Thuis en het Business-segment.

Vernieuwing directie T-Mobile Nederland

In juni 2016 werd bijna de hele directie van T-Mobile Nederland vervangen. Het bedrijf zocht een nieuwe directie om de ‘Mobile First’ strategie uit te voeren. De meeste directieleden stonden al sinds 2012 aan het roer. De CEO, Mark Klein, stapte in september 2016 over naar een Duitse verzekeraar en Martin Knauer volgde hem op als CEO a.i..

Met de benoeming van Søren Abildgaard haalt T-Mobile een ervaren CEO in huis om de challenger mentaliteit van T-Mobile uit te breiden. Thorsten Langheim, EVP Group Corporate Development bij Deutsche Telekom en verantwoordelijk voor T-Mobile Nederland, vertelt het volgende over de nieuwe CEO: “Søren voegt brede branche-ervaring, een succesvolle staat van dienst en een challenger-mentaliteit toe aan T-Mobile. Hij beschikt over de vaardigheden om de challenger-positie van T-Mobile verder te versterken in de Nederlandse markt en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om samen met Søren de Nederlandse telecommunicatiesector op te schudden.

Nieuwe CEO Søren Abildgaard

Søren Abildgaard heeft een zeer ruime ervaring in de Europese Telecommunicatiesector. Hij was werkzaam als Chief Commercial Officer bij zijn vorige werkgever Telia Company en daarnaast was hij tot juli afgelopen jaar waarnemend Group Chief Operations Officer. Voordat hij CEO werd bij de Telia Group, was Abildgaard de CEO van Telia Denmark. Telia maakte hij tot dé toonaangevende mobiele aanbieder in Denemarken. Daarvoor was Abildgaard CEO van Call Me Denmark en heeft hij diverse functies bekleed binnen de Deense telecommunicatiesector.

In het persbericht van de provider laat Abildgaard het volgende weten: “Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers, klanten en partners T-Mobile uit te bouwen tot een toonaangevend en onderscheidend telecomaanbieder in de Nederlandse markt. Dit bedrijf beschikt over de juiste voorwaarden om succesvol te zijn: het best geteste mobiele netwerk, gewaagde en innovatieve proposities en een flexibele, vakkundige organisatie. Ik ben op mijn best in een dynamische omgeving en haal mijn motivatie uit de commerciële kansen en verbeterpunten die klanten ons aanreiken. Daar ligt de toekomstige groei van ons bedrijf.

Mobile First

Volgende week zagen we nog een product vanuit de ‘Mobile First’ strategie. T-Mobile lanceerde toen Go Unlimited. Een nieuwe propositie waarbij klanten onbeperkt kunnen bellen en data verbruiken voor een vaste prijs van € 35,- per maand. Vorig jaar versterkte de provider zich met het vaste onderdeel van Vodafone ‘Vodafone Thuis’.

Søren Abildgaard volgt Martin Knauer op. Knauer keert terug naar zijn oude functie, Directeur Consumer voor T-Mobile Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Robin Mobile geeft abonnees onbeperkte telefonie in de EU

Robin Mobile was de eerste provider in Nederland die abonnees onbeperkt sms, MB's en belminuten leverde voor een vast bedrag...

Sluiten