Soepele jaarwisseling voor grote providers

3 januari 2014 door in KPN en T-Mobile en Vodafone.

VuurwerkTraditioneel is de jaarwisseling het drukste moment van het jaar op de mobiele netwerken. Extra spannend was deze keer hoe het zou gaan met het 4G-netwerk. KPN, T-Mobile en Vodafone zijn tevreden over het verloop. De piek in mobiel dataverkeer steeg ten opzichte van de jaarwisseling van 2012 naar 2013 maar zorgde niet voor problemen.

KPN verwerkte tussen 22:00 uur en 4:00 uur vier keer zoveel dataverkeer als overdag en het 4G-netwerk bleef stabiel. Er ging in totaal 7,5 terabyte doorheen. Dat was vorig jaar nog 6,1 terabyte. Het sms-verkeer daalde van 12,8 miljoen berichten tijdens de vorige jaarwisseling naar 8,5 miljoen dit jaar. Mensen vinden het toch leuker om elkaar even te horen, want het aantal mobiel gesprekken steeg van 4,7 naar 5 miljoen.

Ook T-Mobile noteerde een stijging in het dataverkeer. Tussen 23:00 uur en 1:00 uur was er 42 procent meer verbruik. In de gebieden met 4G-dekking ging 25 procent van het dataverkeer via dit netwerk.

Vodafone registreerde van18:00 uur tot 4:00 uur een stijging van 82 procent. Vijftien procent verliep via het 4G-netwerk. Uiteraard hadden alle providers de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het creëren van meer capaciteit op drukke locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Providers mobiele telefonie maken spionage makkelijk

In 1948 beschreef George Orwell in zijn boek ‘1984’ een eenpartijstaat waarin bewoners continu in de gaten worden gehouden onder...

Sluiten