Je smartphone als ov chipkaart dankzij KPN en Vodafone

22 mei 2017 door in KPN en Vodafone.

Ov chipkaartVia je sim only abonnement ook reizen met het openbaar vervoer? Vanaf nu kan het! Klanten van KPN en Vodafone reizen vanaf vandaag met hun Android smartphone door heel Nederland. Na je bankpas, weer een pasje minder in die dikke portefeuille. Translink, KPN, Vodafone en de OV bedrijven bieden je vanaf vandaag de mogelijkheid om je smartphone om te toveren in een ov chipkaart.

Veel mensen konden al betalen met hun smartphone. Vanaf vandaag kun je ook reizen met je mobiel. Na een proef van KPN, Vodafone, de chipmaker Translink en de OV bedrijven zelf, is het nu tijd om de ov chipkaart thuis te laten. Iedereen die gebruik maakt van de netwerken van Vodafone en KPN kan vanaf vandaag met zijn of haar Android smartphone reizen. Apple en Windows gebruikers zullen nog even moeten wachten.

Smartphone als OV chipkaart

In de afgelopen jaren werkte Translink, KPN, Vodafone en de OV bedrijven aan een nieuwe manier van reizen. Vanaf maandag is het voor iedereen mogelijke om met zijn of haar smartphone in te checken bij het openbaar vervoer. De ov chipkaart kun je voortaan thuis laten. Tenminste, als je beschikt over een Android smartphone die deze techniek ondersteund.

Om je Android toestel om te toveren tot ov chipkaart moeten je jezelf eerst aanmelden op de site Ov-chipmobiel.nl. Vervolgens kun je ‘OV-chip Mobiel’ installeren op je smartphone en transformeer je jouw toestel tot een digitale ov chipkaart. Mocht je twijfelen over de geschiktheid van je smartphone, geen enkel probleem. Want de app checkt dat tijdens het installeren al.

Vanaf nu kunnen Vodafone sim only abonnees en die van KPN al weer een pasje thuis laten. Heb je een Simyo abonnement of sim only van Telfort, dan beschik jij ook over deze nieuwe mogelijkheid.

Hoe werkt het?

Klanten van Vodafone hebben de Vodafone Wallet app nodig om hun smartphone om te toveren tot ov chipkaart. Maak je gebruik van het KPN netwerk, dan moet je de OV-chip mobiel app gebruiken.

Heb je de app geïnstalleerd, dan kun je inchecken zoals je dat normaal deed met je pas. Je houdt de achterkant van je smartphone tegen de in/uit check paal en kunt vervolgens heerlijk een boekje lezen of het laatste nieuws op Vergelijksimonly. Via de Wallet of OV-Chip Mobiel kun je jouw actuele saldo bekijken en tien reizen zien. Super handig voor de haastigen onder ons, je krijgt een melding als je vergeet uit te checken.

Kortingskaart bezitter moeten echter nog even wachten voor deze nieuwe techniek. Want bij het inchecken met je mobiele telefoon betaal je nu het volle tarief. Automatisch opladen kan wel worden ingeschakeld en leeftijdskorting is al ook beschikbaar. Andere abonnementen, kortingen of trajectkaarten worden in een later stadium toegevoegd aan de mobiele app.

Weet mijn provider straks niet alles van mij?

Big Brother ziet ons ongetwijfeld, maar de providers krijgen geen inzicht in onze reisgegevens met de nieuwe dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 biedt Unlimited sim only voor 25 euro

Tele2 brengt de strijd om de grote data abonnementen tot een nieuwe hoogte. Het Zweedse bedrijf past per 17 mei...

Sluiten