Smartphone niet alleen in Nederland populair

13 februari 2013 door in Mobiel internet en Vodafone.

smartphonesSmartphones zijn wereldwijd en in de vijf grootste landen van Europa erg populair, maar ook in Nederland hebben steeds meer mobiele bellers een smartphone en dan ook vaak met een internetabonnement.

Heel Europa ervaart de gevolgen van de slechte economie en hevige concurrentie, en voor de telefoniemarkt spelen dan ook de verplichte prijsplafonds nog een rol. Ondanks die tegenwind zijn Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland in Europa grootverbruikers waar het om smartphones gaat. Nederland doet daar niet voor onder en is volgens Vodafone zelfs wereldwijd voorloper op het gebied van mobiel internet.

Smartphones all over the world

Uit onderzoek blijkt dat de verwachting is dat er eind 2013 wereldwijd 1,4 miljard smartphones in gebruik zijn. Het grootste deel, 798 miljoen, daarvan draait op Android en 294 miljoen heeft iOS als besturingssysteem. Ook de Windows-toestellen krijgen een boost, evenals de Blackberry 10, met respectievelijk 45 en 20 miljoen telefoons. De Verenigde Staten kenden in 2012een penetratie van smartphones van 40% en dit zal groeien naar 70% eind 2016 wat neerkomt op 279 miljoen slimme toestellen.

Beweging

De markt voor mobiele telefonie is er één van de grote getallen. Een aantal van 1,4 miljard in omloop zijnde smartphones eind 2013 is ongekend veel, maar ook vorige week vlogen de miljoenen in het rond in de top 20 aller tijden met betrekking tot verkoop van mobiele telefoons. Het is ook een markt die voortdurend in beweging is door de nieuwe productontwikkelingen die er zijn, maar ook door de randverschijnselen zoals de privacy die soms wel eens in het gedrang komt. Al met al lijkt het er op dat het geen reden is om de smartphone aan de kant te leggen, waardoor de voorspelde astronomische aantallen misschien zomaar worden gehaald aan het eind van dit jaar.

Wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
4G, wat betekent dat voor jou?

De veiling van frequenties voor mobiele telefonie en internet bracht met 3,8 miljard euro een leuk centje op voor de...

Sluiten