Smartphone gebruiken als huistelefoon

8 oktober 2013 door in Algemeen en KPN.

kpn-bellen-app-telefoonHeb jij ook al eens overwogen om je vaste toestel de deur uit te doen omdat je eigenlijk alleen maar mobiel belt? Die overweging kan zomaar eens waarheid worden als je klant bent bij KPN. Sinds 1 oktober biedt KPN een applicatie, waarmee klanten via WiFi thuis met hun smartphone via de vaste aansluiting kunnen bellen tegen het lagere vaste tarief.

De KPN Bellen app is gratis te downloaden in de Google Play Store en op meerdere smartphones en tablets te installeren. Voor de installatie is wel een verbinding met het WiFi-netwerk thuis vereist. Deze app is voorlopig alleen als Androidversie beschikbaar. Versies voor andere besturingssystemen volgen later.

Laag tarief

Klanten van KPN met een Internet + Bellen Thuis of Alles-in-1 Thuis die dus een smartphone met Android hebben kunnen gebruik maken van de KPN Bellen app. In principe hebben ze dan geen aparte huistelefoon meer nodig. Voor het bellen via de KPN Bellen app betalen ze de telefoonkosten zoals die ook gelden voor bellen met een “gewone huistelefoon”. Klanten die dan ook nog een BelOnbeperkt belbundel hebben, kunnen onbeperkt gratis bellen naar Nederlandse vaste en mobiele nummers.

UPC

Kabelbedrijf UPC kondigde eind vorige maand de UPC Phone App aan. Een soortgelijke applicatie waarmee klanten van de kabelaar elkaar onbeperkt kunnen bellen via een WiFi- of 3G-verbinding.

Zijn dergelijke mogelijkheden voor jou een reden om de vaste telefoon weg te doen? Of houd je die liever achter de hand voor als het mobiele netwerk het af laat weten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Brengt 4G providers in financiële problemen?

Eind 2012 betaalden de providers in Nederland veel geld voor frequenties die het uitrollen van 4G-netwerken mogelijk maken. Ook elders...

Sluiten