Smartphone brak zeven jaar geleden door

13 januari 2014 door in Mobiel internet.

Bellen op Koningsdag in AmsterdamVorige week was het zeven jaar geleden dat Steve Jobs de eerste iPhone presenteerde. Het begin van een tijdperk waarin de smartphone alleen maar populairder werd en  wordt. Er zijn meer masten nodig om in de groei van het gebruik van mobiel internet te voorzien en de ontwikkelingen rond de toestellen zijn ook nog niet aan een eind.

De drie grote providers, KPN, T-Mobile en Vodafone, verwachten een jaarlijkse groei van het mobiel internetgebruik van 150 procent. Om die stijging in goede banen te leiden zijn er veel meer nieuwe masten nodig dan de bijna 29.000 die Nederland nu rijk is. Het plaatsen van die antennes stuit echter op verzet bij de omwonenden omdat zij er niet van overtuigd zijn dat er geen gevaar is voor de gezondheid. Volgens de overheid is er niet aangetoond dat de gezondheid in het geding komt, ook niet op de lange termijn. Verontruste burgers brengen daar tegenin dat er ook niet is aangetoond dat het niet schadelijk is en dat providers weinig aandacht hebben voor aangedragen alternatieve locaties. T-Mobile geeft aan dat wel te doen, maar zegt ook dat de locatie erg nauw luistert om een goed bereik te garanderen.

Lesje geschiedenis

De eerste mobiele telefoons met een touchscreen werden al in 2002 en 2003 geproduceerd door Sony-Ericsson en Otek. BlackBerry bood zakelijke klanten in 2002 de mogelijkheid op via de mobiele telefoon te internetten en te mailen. En om het plaatje compleet te maken, in 1997 presenteerde Philips met de Synergy een prototype smartphone waarmee men kon mailen, faxen en internetten. Met de introductie van de iPhone, zeven jaar geleden, zette de opmars van de smartphone met touchscreen echter pas goed door.

Van groot, naar klein, naar…

De voortgaande ontwikkelingen zorgen ook voor veranderende toestellen. De eerste mobiele telefoons, die waar je alleen mee kon bellen, waren enorm, zoals je hier kunt zien in een leuke beeldreportage van Time. Naarmate de techniek zich verder ontwikkelde werden de toestellen kleiner en stond je voor gek als je nog een toestel formaat ‘koelkast’ had. Maar inmiddels zien we de smartphones weer groter worden omdat mobiel internetten op een groter en helder scherm toch handiger is. En wie weet doen we dat binnen niet al te lange tijd ook wel via een gebogen scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Robin Mobile zet rem op snelheid mobiel internet

Echt onbeperkt mobiel internet aanbieden is ook voor Robin Mobile moeilijk. Vorig jaar werden gebruikers zonder waarschuwing vooraf afgesloten omdat...

Sluiten