Simyo weer bekroond tot beste mobiele provider

22 december 2015 door in Simyo.

simyo-simkaartDe Consumentenbond onderzoekt elk half jaar onder anderen wie de beste mobiele provider van Nederland is. Het mag ondertussen haast geen verassing meer zijn, aangezien Simyo deze prijs voor de zesde keer op rij weet te winnen. Sinds half 2013 doet Simyo met het onderzoek mee, en het wist tot op heden dus elke keer weer te winnen.

Panel van de Consumentenbond

Het onafhankelijke panel van de Consumentenbond bestaat uit meer dan 5500 leden, waarbij iedereen zijn eigen provider bij beoordeelt. Alle providers moeten minimaal 75 keer beoordeeld zijn om mee te kunnen worden genomen in het onderzoek. Het panel heeft hierdoor elf verschillende providers kunnen testen: Simyo, Youfone, KPN, Telfort, Vodafone, Ziggo Mobiel, Simpel, Tele2, T-Mobile, hollandsnieuwe en Ben. De leden dienen een cijfer te geven voor bijvoorbeeld het kwaliteit van het netwerk, maar ook op de prijs-kwaliteitverhouding en klantenservice.

Simyo als winnaar

In deze Mobiele ProviderMonitor kwam Simyo uiteindelijk op een eerste plek, met een 8.1 als eindcijfer. Simyo was hiermee de enige provider die hoger dan een 8 wist te scoren. De tweede plek was weggelegd voor Youfone met een 7.9 en KPN werd als derde uit de test geroepen met een 7.8. De punten waarop Simyo scoorde zijn redelijk gelijk, maar het netwerk en de prijs-kwaliteitverhouding kwamen als betere uit de test. Daarnaast heb je bij Simyo weinig last van administratieve problemen.

mobieleprovidertestdec

Verliezers

Zo’n test kent natuurlijk niet alleen maar winnaars, maar ook verliezers. Ben en hollandsnieuwe kregen respectievelijk een 6.8 en een 6.9 wat resulteerde in de laatste plaatsen. Klanten bij Ben blijken vooral last te hebben van administratieve problemen, en bij hollandsnieuwe zeggen de klanten vaker last te hebben van een storing in het netwerk. Ook klanten bij T-Mobile zeggen vaker last te hebben van storingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone helpt Serious Request met extra netwerkcapaciteit

Zoals elk jaar, zal 3FM Serious Request ook dit jaar weer geld inzamelen voor een goed doel. Elk jaar gebeurt...

Sluiten