Simyo wordt het meest aangeraden bij vrienden & familie

31 mei 2017 door in Simyo.

Logo SimyoSim only aanbieder Simyo wordt door de Nederlandse consument het meest aangeraden bij vrienden en familie. Hollanders raden vrienden daarnaast voornamelijk Apple telefoons aan bij vrienden en familie. De voorkeuren zijn het resultaat van een recent Word of Mouth onderzoek door Telecompaper.

Halfjaarlijks publiceert Telecompaper een onderzoek naar de zogenaamde Word of Mouth score (WoM-score). De score geeft aan in welke mate smartphones of mobiele aanbieders in de afgelopen zes maanden door gebruikers en klanten zijn aanbevolen. Je kunt je voorstellen dat wanneer iemand een provider of toestel aanraad, hij of zij tevreden is over de dienst of het product. Vandaar dat de WoM score een goede graadmeter is voor de tevredenheid over producten en diensten. Het onderzoek levert ons een goed beeld op van hoe de Nederlandse consument over onze smartphone fabrikanten en telecombedrijven denken. Simyo en Apple zijn de partijen met de hoogste WoM score.

Simyo wordt het meest aangeraden

In het afgelopen half jaar (november 2016 /april 2017) gaven duizenden Consumer Panel deelnemers hun mening over de verschillende telecombedrijven en smartphonemakers. Het onderzoek betrof alleen de postpaid markt en daar ligt het marktgemiddelde op 65%.

Simyo mag zich voor de derde keer op een rij tot meest aanbevolen provider noemen. Meer dan driekwart van alle ondervraagden (77%) zou de sim only provider aanraden bij collega´s, vrienden en familie. Daarmee is de tevredenheid over de voordelige sim only provider alweer gestegen. Een half jaar eerder zou 74% de provider aanraden en een jaar eerder zei 68% van de ondervraagden dat ze Simyo aanraden. De klanten van de voordeel provider worden dus steeds meer tevreden. Hebben de nieuwe bundels met gratis keuze voor het snelle 4G hier iets mee te maken?

T-Mobile en Youfone delen tweede plek

Het afgelopen half jaar werden T-Mobile en Youfone door ruim 71% procent van de respondenten aangeraden aan vrienden, kennissen en familie. T-Mobile stond een half jaar eerder nog op de derde plaats met 67% van de stemmen. Youfone heeft een nog grotere groei meegemaakt. De voordelige sim only provider steeg van de vijfde plaats naar de tweede plek met 71% ten opzichte van 63%.

Opvallende ontbrekende in de top 3 is KPN. De marktleider in Nederland stond vorig half jaar nog op de derde plaats. De provider is in dit onderzoek naar de vierde plaats gedaald met een score van 68%. Ook Tele2 valt op, de Zweedse provider met een zeer aantrekkelijk onbeperkt sim only abonnement is de hekkensluiter. De onderzoekers menen dat de provider het meeste last heeft gehad van de toegenomen concurrentie in de markt. Bij deze meting staat Tele2 op de elfde en laatste plek. De telecomaanbieder presteert met 58% ver onder het gemiddelde.

Apple populairste fabrikant

Telecompaper heeft het testpanel niet alleen gevraagd naar providers, maar ook wat hun favoriete smartphone is op dit moment. Het panel koos massaal voor Apple telefoons. De volledige top drie bestaat uit iPhones. Het meest tevreden is men over de iPhone 7 Plus. Het premium vlaggenschip krijgt een 92 WoM-score. De tweede plaats is voor zowel de iPhone 7 als de iPhone 6S Plus met 89 punten. Op de vierde plaats is de eerste Android smartphone te vinden. Zoals je verwacht is de eer voor de meest aangeraden Android telefoon aan de Samsung Galaxy S7 Edge. De Samsung scoort 86 punten. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus komen niet voor in de lijst. De vlaggenschepen zijn pas in april uitgekomen.

Niet alleen het testpanel van Telecompaper is zeer te spreken over Simyo. De voordelige sim only aanbieder werd al 10 keer tot beste provider uitgeroepen door de Consumentenbond. De provider biedt aantrekkelijke sim only abonnementen op het betrouwbare KPN netwerk. Je ontvangt dus aantrekkelijke kortingen terwijl je wel gebruik maakt van een zeer betrouwbaar netwerk met alle mogelijkheden die het netwerk biedt. Zoals contactloos betalen en nu zelfs reizen met de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Partnerstore T-Mobile en Sony feestelijk geopend 2 juni

Vorige week donderdag werd de partnerstore van Sony en T-Mobile geopend in Amsterdam. De Japanse smartphone fabrikant en de Nederlandse...

Sluiten