Simpel overname door T-mobile
18 oktober 2020 door in Simpel en T-Mobile

Overname simpelDe budget provider Simpel wordt onderdeel van T-Mobile. Het budget merk maakt al jaren gebruik van het snelste netwerk van Nederland en behoort binnenkort tot de onderneming zelf. De Autoriteit consumenten markten moet de overname nog goedkeuren. Het is onduidelijk wat T-Mobile met het merknaam gaat doen.

In 2007 werd Simpel opgericht door Jasper de Rooij. Het bedrijf maakt al sinds 2014 gebruik van het T-Mobile netwerk als MVNO (Mobile Virual Network Operator). De sim only provider heeft zo’n 1 miljoen klanten en het bedrijf telt 20 medewerkers. T-Mobile heeft nog geen uitspraak gedaan over de gevolgen voor deze medewerkers. Met de overname van Simpel versterkt T-Mobile zich ten opzichte van de marktleider KPN en de nummer drie in Nederland, Vodafone.

Overname Simpel

De CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, meent dat de overname zijn bedrijf beter in staat stelt om te concurreren met KPN en Vodafoneziggo. Hij zegt hierover het volgende:

“De overname van Simpel stelt ons in staat om in een uitdagende mobile-only markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. We kunnen onze marktstrategie als uitdager hiermee ook op lange termijn continueren.”

Simpel is vooral actief op de sim only markt. De voordelige provider heeft een aantrekkelijke aanbod met sim only abonnementen vanaf 2,50. Het duurste abonnement van Simpel kost 17,50 euro per maand. Je krijgt dan 6 GB aan data en kunt onbeperkt bellen. Voor een vergelijkbaar abonnement bij T-Mobile betaal je 20 euro in de maand en krijg je 5 GB in plaats van 6.

Aanbod Simpel

Het is nog onduidelijk of T-Mobile na de overnamen van Simpel veranderingen aanbrengt in het aanbod van de voordelige sim only provider. Op dit moment kun je nog zorgeloos een Simpel abonnement afsluiten. De goedkope aanbieder heeft een overzichtelijk aanbod. Je kunt kiezen uit vijf bundel voorzien van belminuten en data. Elke bundel heeft meer data en de hoeveelheid belminuten loopt per bundel op van 50 belminuten bij het voordeligste bundel tot 250 minuten in combinatie met de duurste bundels. Het goedkoopste sim only abonnement kost 2,50 per maand en de duurste kun je afsluiten voor 16 euro. Beide zijn te verruimen met onbeperkt bellen voor 1,50 euro per maand.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only