Simpel sim only virtuele operator
24 december 2019 door in Simpel en Tele2

Simpel sim onlyUit een nieuw onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal klanten van virtuele operators in het derde kwartaal in 2019 verder krimpt. Simpel is afgelopen kwartaal gestegen naar de tweede plek van virtuele operators achter Tele2. Tegen het einde van het derde kwartaal zijn er nog maar 8 miljoen klanten bij de Nederlandse virtuele operators. De daling is mede het gevolg van Telfort. Die virtuele operator werd volledig door KPN opgenomen.

Virtuele operators zijn providers zonder een eigen netwerk. Ze maken gebruik van een van de grote netwerken van KPN, Vodafone of T-Mobile. In totaal daalde het aantal sim only abonnees bij deze virtuele operators tot onder de 8 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. De daling is mede het gevolg van KPN. De Nederlandse marktleider heeft besloten om met Telfort te stoppen.

Sim only providers Simpel op één na grootste

Budget sim only provider Simpel is afgelopen kwartaal de op een na grootste virtuele provider in Nederland. Het merk dient alleen nog Tele2 voor zich te dulden. Doordat KPN is gestopt met het aanbieden van Telfort abonnementen steeg Simpel naar de tweede plek. Marktanalist in de mobiele markt en co-auteur van Telecompaper rapport, Alejandra van de Roer, zegt hierover het volgende:

“Simpel is erin geslaagd om naam te maken met scherp geprijsde promoties, maar de marketingactiviteit vertraagde de afgelopen zes maanden aanzienlijk en het is mogelijk dat het bedrijf in 2020 iets nieuws moet proberen om te blijven groeien.”

In het eerste kwartaal van 2019 passeerde Simpel Lebara al. De prijsvechter heeft een goed 2019. De sim only provider ligt op koers om aan het einde van dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen klanten te halen.

Simpel heeft een eenvoudig sim only aanbod. Je kunt kiezen uit vijf aantrekkelijk geprijsde bundels. Je kunt kiezen voor één jaar of tweejarig abonnement en voor 1,50 euro bel je onbeperkt.

KPN stopt met Telfort

De grootste veranderingen in de virtuale operator markt komt natuurlijk vanuit KPN. De marktleider heeft besloten om te stoppen met Telfort. In mei stopte Telfort al met de verkoop van nieuwe sim only abonnementen. Vanaf januari 2020 is het merk volledig verdwenen uit de Nederlandse mobiele markt.

Je kunt via KPN verschillende abonnementen afsluiten. Ben je al klant met televisie of internet dan krijg je nog meer voordeel.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only