30 januari 2019 door in KPN

KPN cijfers Q4 2018Mobiele telecom marktleider KPN blijft dalende omzetcijfers rapporteren. In het laatste kwartaal van 2018 daalde de omzet met 1,1 procent terwijl de aangepaste winst steeg. Over het jaar 2018 is CEO Ibarra positief. KPN heeft de outlook van 2018 gerealiseerd. Het vereenvoudigingsprogramma van de provider heeft flinke besparingen opgeleverd.

Afgelopen jaar realiseerde KPN de outlook ondanks de stevige concurrentie in de mobiele markt. Ook de nieuwe wetgeving in verband met de smartphone leningen en buitenland roaming hadden een negatief effect op de opbrengsten. CEO Maxima Ibarra spreekt van een flexibele organisatie die nodig is in de huidige markt.

Resultaten KPN Q4 2018

In het vierde kwartaal van 2018 zag de provider de omzet dalen met 1,1 procent. De omzet over het gehele jaar 2018 daalde 1,9 procent ten opzichte van 2017. De onderneming heeft al langer last van de zware marktomstandigheden. EBITDA groeide in het vierde kwartaal met 1 procent jaar op jaar. De EBITDA van 2018 steeg met 0,8 procent in vergelijking tot 2017.

De klanttevredenheid van klanten is het afgelopen jaar gestegen. De onderneming scoort een NPS score van 14 ten opzichte van 13 in 2017. Daarnaast verdient KPN dit jaar meer per klant dan vorig jaar. ARPU per huishouden stijgt met 4,3 procent naar 46 euro. Mobiele abonnees leveren de provider gemiddeld 18 euro op. Van alle mobiele abonnees neemt 70 procent inmiddels ook vaste diensten van KPN af.

Voor het jaar 2018 rekent KPN op een bedrijfsresultaat dat in lijn is met 2017. De provider wil haar aandeelhouder 0,12 euro dividend per aandeel betalen.

KPN richt zich op het eigen merk

Afgelopen maand heeft KPN aangekondigd dat het zich gaat richten op het eigen merk. Daarmee komt een einde aan namen zoals XS4ALL, Yes Telecom en Telfort. Op 1 mei worden de winkels van Telfort al gesloten. Wat de provider met de andere merken van plan is, dat is nog niet bekend.

KPN is de marktleider in mobiele telefonie. Het sim only aanbod van de provider bestaat uit aantrekkelijke budget en basis abonnementen en zorgeloos abonnementen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only