29 mei 2018 door in Algemeen en Tele2

DataverbruikHet mobiele dataverbruik is in Nederland gigantisch gestegen. In het laatste kwartaal van 2017 verbruikte men in Nederland ruim 100 miljard MB aan data. In totaal werd er 325 miljard MB aan data verbruikt afgelopen jaar.

Nederlanders verbruikte ruim 100 miljard MB aan data in het vierde kwartaal van 2017. Dat blijkt uit een de nieuwe Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De autoriteit ziet dat het dataverbruik de afgelopen jaren flink is gestegen. Het verbruik in het vierde kwartaal van 2017 is bijvoorbeeld twee keer meer dan het jaarlijkse dataverbruik van 2014. De Autoriteit ziet ook een stijging in het aantal vast-mobiele abonnementen. Sim only providers zoals Tele2 en T-Mobile springen in op de databehoefte van de Nederlander.

Databehoefte consument stijgt

Jaarlijks rapporteert de ACM over de trends in de telecommarkt via de Telecommonitor. In de Telecommonitor van 2017 ziet de autoriteit een aantal flinke stijgingen. In Q4 2017 werd er meer dan 100 miljard MB aan data verbruikt. Een record hoeveelheid aan data en in een kwartaal is er bijna twee keer zoveel data verbruikt als jaarlijkse verbruik van 2014. In totaal werd er 325 miljard MB aan data verbruikt afgelopen jaar. Sim only providers springen in op de behoefte aan data van de consumenten merkt de ACM. Providers passen continu het aanbod aan om klanten te behouden en winnen. Sinds 2017 bieden zowel Tele2 als T-Mobile ook hun onbeperkte bundels aan. Beide hebben tot een geweldige groei geleidt in mobiel dataverbruik. Henk Don, de waarnemend voorzitter van de ACM, zegt hierover het volgende:

“Consumenten lijken steeds meer behoefte te hebben aan grotere databundels. Het is een positieve ontwikkeling dat mobiele aanbieders hier op inspringen.”

Dataverbruik Tele2 stijgt flink

Hoewel Tele2 slechts 5 tot 10 procent van het aantal mobiele aansluitingen heeft, verzorgt de budget sim only provider wel 15 tot 20 procent van alle data. In 2017 steeg het dataverbruik marktaandeel van de provider van 5 tot 10 procent naar 15 tot 20 procent. Het data-aandeel van T-Mobile en KPN bleven constant terwijl VodafoneZiggo haar aandeel flink zag dalen met 5 procent.

Stijging aantal vast-mobile abonnees

De ACM merkt ook dat vast-mobiele bundels meer in trek zijn. Beide marktleiders, KPN en VodafoneZiggo maar ook Telfort zetten groot in op deze bundels. Klanten van de providers die naast hun mobiele abonnement ook een vast abonnement hebben bij een van deze providers krijgen aantrekkelijke extra’s.

Het aantal vast abonnementen in combinatie met mobiele bundels is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Het aantal steeg van circa 500.000 aansluitingen tegen het einde van 2014 naar ruim twee miljoen aansluitingen in het einde van 2017.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only