iPhone SE 2020 dualsim eSIM
21 april 2020 door in Simyo en T-Mobile

Simkaart techniek eSIMSteeds meer smartphones krijgen eSIM ondersteuning. De techniek waarbij er een simkaart binnenin de telefoon zit, wordt meer en meer gebruikt. Naast de nieuwste iPhone telefoons zoals de goedkope iPhone SE 2020 zit de ingebouwde sim ook in de hippe vouwbare Motorola RAZR en Samsung Galaxy Fold. Er zijn dit jaar ook meer providers met ondersteuning voor de nieuwe simkaart techniek

De eSIM techniek wordt vooral gebruikt in hyper moderne smartphones van dure merken. Toestellen die vroeger niet dualSIM waren zijn dat dankzij de eSIM nu wel. In Nederland zijn sinds kort al twee providers met ondersteuning voor de eSIM techniek. Na T-Mobile startte Simyo recent ook met de ondersteuning van eSIM.

eSIM in hippe telefoons

De betekenis van eSIM is embedded simkaart, of terwijl ingebouwd. Er is een klein kaartje in de smartphone gemaakt die contact kan maken met het netwerk van je provider. Vervolgens download de kaart alle gegevens zoals je 06-nummer van je provider en klaar is ben je. De nano-simkaart was al klein, maar daaromheen is een schuifsysteem nodig dat toch nog wat ruimte inneemt. De eSIM lost dat probleem op. We zien de eSIM nu steeds vaker terug in telefoon. In 2020 zijn de meeste premium telefoon van Samsung en Apple uitgerust met de nieuwe techniek. Dankzij eSIM zijn iPhone vanaf de iPhone XR en XS dualSIM. Je kunt bereikbaar zijn op twee telefoonnummers tegelijk.

Goedkoop sim only abonnement en eSIM

Het voordeel van eSIM is dat je nu naast je premium T-Mobile abonnement bijvoorbeeld een mega databundel voor weinig kunt afsluiten bij Lebara of Simpel. Je vraagt bij T-Mobile een eSIM aan en de nano simkaart in je iPhone gebruik je voor de budget provider.

Nu Simyo ook eSIM ondersteuning heeft kun je ook bij deze provider terecht als je een van de luxe iPhones hebt en op twee verschillende nummers bereikbaar wilt zijn.

Verwachtingen voor eSIM

Voor degene die een goedkoop sim only data abonnement wil afsluiten naast een onbeperkt sim only bel abonnement, is eSIM erg prettig. De nieuwe techniek zorgt er voor dat toekomstige telefoons ook dualSIM zijn. Sterker nog de techniek heeft voor Apple liefhebbers de deur tot dualSIM geopend.

Wij verwachten dat meer providers in 2020 de ondersteuning voor eSIM introduceren. Daarnaast zien we steeds meer smartphones voorzien van eSIM.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only