Provider Simpel maakt zich los van T-Mobile

7 augustus 2014 door in Simpel en T-Mobile.

SimpelDe virtuele provider Simpel gaat verder als zelfstandig bedrijf. Met hulp van externe geldschieters kon het bedrijf zich losmaken van telecomprovider T-Mobile. Het netwerk gaat alleen verder, onder dezelfde naam. Ook blijft Simpel gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile.

Simpel werd in 2007 opgericht en was vanaf hetzelfde jaar actief op de Nederlandse markt. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door T-Mobile. Het merk behield een eigen management en personeel binnen T-Mobile.

Veranderingen
Het is nog niet duidelijk welke veranderingen er zullen gaan optreden nu Simpel verder gaat als zelfstandige provider. Ook is nog onbekend wat het management allemaal wil gaan aanpassen. De kans bestaat echter wel dat Simpel binnenkort over gaat stappen op het netwerk van een andere grote provider, zoals KPN of Vodafone. Daarmee zou het bedrijf definitief breken met zijn T-Mobile verleden.

Reden vertrek
De grootste reden voor de afsplitsing zou zijn dat Simpel zijn abonnementen moest afstemmen op die van T-Mobile. Daarnaast zou de provider zich ook moeten schikken naar de toekomstplannen van T-Mobile. Simpel gaat nu door als zelfstandige provider, en is dus vrij van plannen van derden. Deze verandering zal volgens deskundigen ongetwijfeld effect gaan hebben op de abonnementen en prijzen.

Hoeveel geld er door Simpel is betaald om los te komen van T-Mobile is niet bekend gemaakt. Simpel bevestigt dat het zelfstandig is geworden, maar wil verder ook nog geen veranderingen aankondigen. Bij het bedrijf werken in totaal 45 mensen. De provider zou zo’n 240.000 klanten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Bijna 1,4 miljoen 4G-klanten KPN

Telecomprovider KPN heeft bijna 1,4 miljoen klanten met 4G in zijn bestand. Een kwartaal geleden waren dat er nog slechts...

Sluiten