Prepaid archief

Privider oplossing voor privacyprobleem?

CameraVandaag is Privider.com van start gegaan. Een nieuwe provider die anoniem bellen, mailen en chatten aanbiedt. Maar ook reserveren, bestellen en shoppen behoort tot de mogelijkheden. Een account maken is gratis en betalen voor afgenomen diensten doet de klant via een prepaidtegoed. De initiatiefnemers verwachten vijf- tot tienduizend klanten. Is dit dé oplossing voor het privacyprobleem?

Lees verder…

Nog geen reacties

Sim only en prepaid winnen aan populariteit

Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat sim only-abonnementen steeds populairder worden, met name bij smartphonegebruikers. Naast sim only wordt ook de prepaidvorm  steeds gewilder.

Waar het tot voor kort eigenlijk vanzelfsprekend was dat je iedere twee jaar een nieuw telefonie-abonnement mét nieuwe telefoon afsloot, komt daar nu verandering in. Het lijkt in deze tijd ook niet meer dan een logische beweging. Iedereen let wat meer op zijn of haar uitgaven en dan is de keuze tussen een duur abonnement met telefoon of een sim only abonnement zonder telefoon, bijvoorbeeld omdat je huidige toestel nog prima voldoet, snel gemaakt. Begin 2012 had nog 70 procent van de smartphone-gebruikers een abonnement met telefoon, eind 2012 was dit percentage gedaald naar 66 procent. Eén op de vijf smartphones in Nederland heeft nu een sim only abonnement. De cijfers van KPN, Vodafone en Youfone laten ook een dergelijke trend zien en de verwachting is dat dit doorzet. De keuze voor een abonnement wordt in verband met de toename van het gebruik van online diensten ook steeds meer gemaakt op basis van tarieven voor mobiel internet.

Budgetsmartphone

Prijsbewustzijn leidt er ook toe dat consumenten zoeken  naar goedkope alternatieven voor dure telefoontoestellen. De Wolfgang 4 inch smartphone van Ambiance Technology, die wordt verkocht via de Aldi, heeft in no time een schare fans weten te verzamelen. Dit toestel kost 119 euro, draait op het Androidplatform en heeft onder andere de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, handig als je de telefoon bijvoorbeeld zowel zakelijk, als privé gebruikt. Eric Schouten, eigenaar van Ambiance Technology, is zelf ook verbaasd over het succes, maar gaat er zeker op verder bouwen. Nog  dit jaar worden er meerdere schermformaten verwacht, waaronder een phablet, de kruising tussen een smartphone en een tablet.

Nog geen reacties

SIM Only abonnement in een prepaid toestel

Een sim only abonnement is zo goedkoop, omdat de korting die je anders zou krijgen op een telefoon toestel wordt verrekend met je maandelijkse abonnementskosten. Veel sim only gebruikers nemen dan ook een goedkope sim only omdat hun GSM het nog prima doet. Toch komt het ook wel eens voor dat je een leuke sim only aanbieding tegenkomt terwijl je geen (werkend) toestel meer voor handen hebt, en daar hebben we een leuke tip voor! Lees verder…

Nog geen reacties