11 april 2018 door in T-Mobile

T-Mobile Beste getest 4G 3P ConnectSinds vier jaar worden alle netwerken in Nederland getest middels een benchmarktest en ieder jaar laten de Nederlandse netwerken uitstekende prestaties zien. Voor de derde keer op rij is T-Mobile als beste uit de test gekomen. Zowel op het gebied van Voice als Data scoort de sim only provider het hoogst. Het netwerk van T-Mobile krijgt een uitmuntende score.

Al jaren staan de Nederlandse 4G netwerken aan de top van de wereld als het gaat om dekking en datasnelheid. Onderling zijn de verschillen minimaal en het is altijd spannend wie er jaarlijks als beste uit de test komt. Met de fusie tussen Ziggo en Vodafone was het dit jaar extra spannend. Opnieuw wist T-Mobile de concurrentie achter zich te laten. Vodafone klom op naar de tweede plaats en houdt KPN achter zich. Het nieuwste 4G netwerk in Nederland is van Tele2. De sim only provider scoort 908 punten en is daarmee het vierde netwerk in Nederland.

P3 connect Mobile Benchmark 2018

De P3’s netwerkbenchmark testen worden in de telecomindustrie geaccepteerd als de industriële standaard. De benchmark wordt zorgvuldig afgenomen doormiddel van een vaste methodologie. In Nederland is de test afgenomen door twee auto’s die door 21 Nederlandse steden zijn gereden via verschillende verbindingswegen. Daarnaast is er getest in de trein. De geteste gebieden zijn goed voor ruim 5,7 miljoen inwoners, circa 34% van de Nederlandse bevolking. P3 meet met gebruik van up-to-date smartphones voorzien van 4G LTE Cat 9 en ze ondersteunen VoLTE.

Uit de resultaten van de Mobile Benchmark 2018 blijkt dat zowel T-Mobile, Vodafone als KPN hun scores hebben verbeterd ten opzichte van 2017. Alleen Tele2 scoort nu minder en dat kan te maken hebben met het netwerk deel dat in de avond wordt uitgezet.

T-Mobile overall winnaar

T-Mobile is al voor de derde keer de overall winnaar van de P3 connect Mobile Benchmark. De sim only aanbieder weet de uitmuntende score van vorig jaar zelfs te verbeteren. De provider scoort 21 punten meer en behaalt 977 van de 1000 punten. De fusie met Ziggo resulteert in een grote sprong voor Vodafone. De provider scoort wel 31 punten meer en komt daarmee met 962 punten op de tweede plaats. Ook KPN verbeterde haar netwerk en wist 10 punten meer te behalen in 2018. Het 4G netwerk van KPN komt met 940 punten op de tweede plaats. Sim only aanbieder Tele2 scoort net iets minder dan vorig jaar. De provider krijgt 908 punten en scoort 11 punten lager dan in 2017.

Alle Nederlandse netwerken behoren tot de wereld top en in Nederland scoort iedere provider ruim boven de 900 punten. T-Mobile en Vodafone krijgen een uitmuntende score terwijl KPN en Tele2 erg goed scoren.

T-Mobile trots

Zoals je mag verwachten is T-Mobile trots op het resultaat en dat laat de provider vandaag weten in de woorden van Johan van den Branden, de Directeur Netwerk van T-Mobile Nederland.

Dit is een fantastische prestatie! We zijn enorm trots dat ons mobiele netwerk voor het derde jaar op rij het beste uit de P3 connect Mobile Benchmark komt. Dankzij de inzet van de beste technici hebben wij dit resultaat bereikt. Ons netwerk kenmerkt zich door een uitgekiende combinatie van frequenties. En met de meest geavanceerde technologie en het grootste aantal LTE-masten, kunnen we de forse toename van het dataverkeer goed aan. Daardoor kunnen onze klanten optimaal gebruikmaken van het Unlimited netwerk van Nederland.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only