Overnames Telecom zetten door: T-Mobile neemt Tele2 over

15 december 2017 door in T-Mobile en Tele2.

T-Mobile neemt Tele2 Nederland overNadat Vodafone en Ziggo de Telecom markt aan het eind van 2016 verraste is het in 2017 de beurt aan T-Mobile en Tele2. De providers laat vandaag weten, dat ze voornemens zijn om samen te gaan.

T-Mobile Nederland neemt de Nederlandse divisie van directe concurrent Tele2 over. De twee Nederlandse providers gaan in de toekomst onder één naam verder, T-Mobile. De provider met Duitse roots betaalt 190 miljoen euro voor de Nederlandse Tele2 tak. Waarna één onderneming ontstaat waarin T-Mobile 75% aandelen heeft en Tele2 25%.

Overname Tele2 door T-Mobile

Tele2 Nederland is onderdeel van het Zweedse bedrijf Tele2. De onderneming heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in haar Nederlandse netwerk. Het resulteerde in een landelijk dekkend 4G netwerk. De provider werd daardoor de vierde provider in Nederland met een eigen netwerk. Voor die tijd maakte de provider gebruik van het netwerk van T-Mobile. De overname betreft alleen de Nederlandse takken van beide ondernemingen.

T-Mobile koopt 75% van Tele2 Nederland en van Zweedse moederbedrijf zal en kwart van het nieuwe bedrijf behouden. Voor het restant betaalt T-Mobile aan Tele2 190 miljoen euro. Er is dus een andere verdeling dan bij de joint venture VodafoneZiggo.

Waarom neemt T-Mobile Tele2 over?

Met de overname wil de provider een vuist maken tegen de twee grote partijen in Nederland, KPN en VodafoneZiggo. In het persbericht zegt T-Mobile-CEO Søren Abildgaard hierover het volgende:

Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden.

De fusie is nog niet definitief, want er moet nog goedkeuring worden verleend door de mededigingsautoriteiten. De Europese Commissie zal vermoedelijk pas tegen het einde van 2018 een oordeel vellen over de voorgenomen deal. De overnames is een onderdeel in de lange termijn investeringsvisie van moederbedrijf, Deutsche Telekom. Het Duitse bedrijf wil haar positie in Nederland hiermee versterken.

Voordelen voor de klant

De voorgenomen overnamen heeft verschillende voordelen voor klanten. De bundeling van krachten zorgt ervoor dat de nieuwe onderneming het beter kan opnemen tegen de Nederlandse grootmachten in vast en mobiele telefonie. De overname leidt daarnaast tot kostenvoordelen van de onderneming zelf. Klanten mogen daarnaast scherpere aanbiedingen voor vaste breedband en tv verwachten. De gecombineerde mobiele infrastructuren leiden tot een nog beter 4G netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 gebruikt ACM regels in eigen voordeel

Tele2 wendt de ACM regels voor 06 nummers aan voor eigen gewin. De voordeel sim only provider wil strenger optreden...

Sluiten