22 maart 2018 door in T-Mobile

T-Mobile opnieuw snelste 4G netwerkT-Mobile is opnieuw als snelste provider uit de bus gekomen. De downloadsnelheid bij de provider is met 54,2 Mbps en dat is zelfs sneller dan vorig jaar. Onderzoek door OpenSignal wijst uit dat ons land de hoogste snelheid biedt in Europa en nummer twee is in dekkingsgraad.

In Europa blijft Nederland één van de koplopers als het gaat om 4G. Nederlandse providers bieden namelijk de hoogste 4G snelheid aan van gemiddeld 42,1 Mbps. De 4G dekking in Nederlands van 89,6% is de op één na beste. Hierin dulden wij alleen Noorwegen boven ons met een 4G dekking van ruim 90%. OpenSignal heeft niet alleen de Europese 4G netwerken getest maar ook die van Nederland. De onderzoekers moeten opnieuw concluderen dat T-Mobile de provider is met de snelste netwerksnelheid.

Nederlandse 4G netwerk voorloper in Europa

Uit het nieuwe onderzoek van OpenSignal komt Nederland opnieuw als een van de koplopers uit de bus. OpenSignal analyseert de downloadsnelheid en de vertragingen op 3G- en 4G-netwerken in de hele wereld. Afgelopen maand heeft het onderzoeksbureau de resultaten van Europa en Nederland gepubliceerd.

Nederland behoort tot een van de voorlopers in 4G snelheid en bereik. De gemiddelde downloadsnelheid in ons land is 42,1 Mbps en daarmee is Nederland koploper in Europa. Kijk je naar de dekking in ons land dan staat Nederland mer 89,6% op de tweede plaats. Hierin moeten wij Noorwegen voor laten gaan met een dekking van 92,2%.

T-Mobile netwerk opnieuw het snelst

De onderzoekers van OpenSignal hebben natuurlijk ook naar de vier grote Nederlandse netwerken gekeken. T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 hebben ieder hun eigen 4G netwerk en de eerste drie beschikken over een 3G netwerk. Kijkend naar snelheid en bereik komt opnieuw T-Mobile als winnaar uit de bus. Op enkele gebieden is de provider gedeelde winnaar, maar op de belangrijke gebieden van snelheid en minste vertraging is T-Mobile nummer 1. De downloadsnelheid op het T-Mobile 4G netwerk steeg naar 54,2 Mbps. Dat is een toename van 17,5%. Daarop volgt Tele2 met 44,4 Mbps en KPN met 43,7 Mbps. Vodafone sluit de rij af met een snelheid van 33,62 Mbps. Indrukwekkende snelheden zelfs voor Vodafone als je bedenkt dat de gemiddelde snelheid van de Europese nummer vijf, Bulgarije, op 33,34 Mbps ligt.

Kijkend naar 4G dekking dan zien we Vodafone, Tele2 en T-Mobile vrijwel gelijk eindigen. De dekking van Vodafone is net iets beter. De providers hebben een dekking van respectievelijk 93 procent, 92,3 procent en 91,8 procent. KPN heeft een dekking van 89,5 procent.

2 reacties op "Opnieuw is het T-Mobile 4G netwerk snelste in Nederland"
Patrick

Interessant om te lezen. Ik was op zoek naar de bron. Is het mogelijk https://opensignal.com/reports/2018/03/netherlands/mobile-networks-update ? Dus OpenSignal ipv OpalSignal?

Reageer

@Patrick: je hebt helemaal gelijk! Ik denk dat m’n collega even een verkeerde naam in zijn hoofd heeft gehad, maar ik heb het direct aangepast in de tekst. Hartelijk dank voor je oplettendheid!

Reageer

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only