30 juli 2018 door in T-Mobile en Tele2

Tele2 Nederland overnameDe Europese Commissie heeft het onderzoek naar de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile stilgelegd tot nader orde. De deadline voor 17 oktober verschuift hiermee ook. De Commissie onderzocht de voorgenomen fusie omdat er daarna misschien te weinig concurrentie overblijft in Nederland.

Onderzoek Tele2 overname tot nader orde stil

De Europese Commissie heeft haar onderzoek naar de voorgenomen overname van de Nederlandse activiteiten van Tele2 door T-Mobile stilgelegd, dat meldt het AD dit weekend. De reden van het stillegging is niet bekend. Het is ook onduidelijk of en zo ja wanneer het onderzoek weer wordt opgepakt. De Commissie had tot 17 oktober de tijd om te beslissen over de fusie. Deze deadline wordt verlegd.

Het blijft dus nog maar de vraag of de Europese Commissie akkoord gaat met de voorgenomen fusie van Tele2 met T-Mobile. Het samengaan van deze sim only aanbieders zou betekenen dat er in Nederland nog maar drie grote providers overblijven. Hierdoor wordt de concurrentie op de Nederlandse markt verminderd en als gevolg daarvan zouden de prijzen wel eens kunnen stijgen. T-Mobile en Tele2 zijn nu nog prijsvechters, maar wat houdt de nieuwe onderneming tegen om de prijzen na de fusie flink te verhogen?

Concurrentie sim only

Op dit moment is de concurrentie tussen de sim only aanbieders in Nederland hoog. Afgelopen kwartaal bleek bijvoorbeeld dat KPN last ondervind van die concurrentie. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de Nederlandse marktleider kwam naar voren dat de omzet onderdruk stond door prijsconcurrentie. Vorig jaar startte T-Mobile een prijzenoorlog met het Go Unlimited abonnement voor 35 euro. Tele2 reageerde later dat jaar met een vergelijkbaar sim only abonnement maar dan voor 25 euro. Inmiddels is dat abonnement al verhoogd naar 28 euro. Maar je snapt het gevolg voor de prijs van het Unlimited abonnement na de overname van Tele2 door T-Mobile.

Overname Tele2 Nederland

T-Mobile wil haar marktaandeel vergroten en de concurrentie positie verbeteren. Daartoe is de onderneming van plan om te fuseren met Tele2 Nederland. T-Mobile neemt alleen de Nederlandse activiteiten van Tele2 over.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only