Onbeperkte belbundels sterk in opkomst

6 februari 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

Onderzoek mobiele vergelijkingssite laat toenemende populariteit onbeperkt bundels zien

PERSBERICHT – EDE – Consumenten kiezen steeds vaker voor onbeperkte bel-, sms- en internetbundels bij hun sim only abonnement. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite VergelijkSimOnly.nl. Het zoekgedrag van de bezoekers van de site liet het afgelopen jaar een groei van meer dan 50% per maand zien van het aantal consumenten dat op zoek is naar onbeperkt bellen, sms’en internetten. Daarmee kwam het totale aandeel hiervan in korte tijd al uit op bijna 5%.

Flat fee wordt de standaard
“Over drie jaar maakt niemand zich nog zorgen over limieten,” voorspelt Ruud Kok, eigenaar van VergelijkSimOnly.nl. “Mensen maken steeds vaker gebruik van hun mobiel, op steeds meer plekken en voor steeds meer toepassingen. Waarom zouden we nog afgerekend willen worden op gebruik? Waarom zouden we ons voortdurend zorgen willen maken of we niet over de limiet van onze bundels heen gaan? Het is niet meer dan logisch dat flat fee de standaard wordt, net zoals ooit bij de vaste internetverbinding gebeurde.”

De trendsetters
Mobiele providers reageren traag op deze trend en houden met name voor de internetbundels halsstarrig vast aan datalimieten. Blijkbaar valt er hier nog geld te verdienen voor mobiele providers: wanneer mensen over hun datalimiet heengaan, gaat dit vaak gepaard met erg hoge kosten, of ze worden drastisch in snelheid teruggeschroefd, waardoor de internetverbinding nog maar beperkt bruikbaar is. Maar is dat nog wel van deze tijd? We zijn dag en nacht verbonden met het internet en worden steeds afhankelijker van onze mobiele telefoons voor onze communicatie, onze sociale netwerken en onze informatievoorziening. Waarom zou je daar dan een limiet aan stellen? Toch hanteren de meeste providers dit model. Alleen de relatief nieuwe provider Robin Mobile garandeert onbeperkt gebruik met handhaving van bruikbare snelheden: “Bij Robin Mobile kun je onbeperkt bellen, sms’en en internetten, zonder dat de snelheid na een bepaald verbruik zo laag wordt dat je er niets meer aan hebt. Op dit moment zijn zij helaas nog de enige bij wie dit kan. Ik denk dat we zullen gaan zien dat dit soort providers de trendsetters zijn voor de komende jaren.”

Toename gebruik
Hand in hand met de stijging van de vraag naar onbeperkt, gaat de enorme toename van het gebruik van mobiel internet. Gedurende het afgelopen jaar is de gemiddelde omvang van een afgesloten internetbundel met bijna 40% gestegen: “Begin vorig jaar sloot de consument abonnementen met een gemiddelde datalimiet van 350 mb af, eind vorig jaar was dat al 450 mb. Het is nu een kwestie van tijd tot alle providers onbeperkt internet op een goede snelheid gaan aanbieden. Wachten ze hier te lang mee, dan zullen aanbieders als Robin Mobile ongetwijfeld met een groot deel van de markt aan de haal gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo scoort hoog

Simyo begint 2014 voortvarend. Een explosieve jaarwisseling, de Consumentenbond publiceerde een hoge score in de Mobiele ProviderMonitor én de uitrol...

Sluiten