Nieuw sim only van KPN, buitenland telefonie zoals thuis

5 september 2016 door in KPN.

KPNVanaf 26 september 2016 verlaagt KPN officieel de tarieven van buitenland telefonie. Je belt en internet na 26 september in het buitenland net zoals je in Nederland belt. In de EU wel te verstaan. Met het actie tarief kun je al vanaf 25,00 euro zorgeloos bellen en sms’en in de EU.

KPN speelt hiermee natuurlijk in op de behoefte van consumenten in 2016 die steeds meer data verbruiken en dat vanzelfsprekend ook over de grens willen doen. We zagen de trend al in verschillende kwartaal verslagen waaronder die van T-Mobile. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat wij Nederlanders roaming uit zetten op het moment dat wij de grens over komen.

Een ander niet onbelangrijke oorzaak van de nieuwe abonnementen is natuurlijk nieuwe EU regelgeving. De EU schrijft onze providers vanaf 2017 voor, dat zij hun tarieven binnen de EU gelijk trekken met de nationale tarieven. KPN trapt in Nederland af met zijn nieuwe abonnementen.

Nieuwe KPN sim only abonnementen

Wanneer je een abonnement afsluit bij KPN kun je straks kiezen uit zes abonnementen met data, sms’jes en belminuten als basis. In de basis worden alle abonnementen sim only aangeboden en wanneer je daar een telefoon bij wil, kun je die er los bij kopen. Je kunt er natuurlijk ook kiezen voor gespreide betaling. Dat kan echter alleen als je voor twee jaar een abonnement afsluit.

Voor het gebruik van data geldt een zo geheten ‘fair use policy’. Het is niet de bedoeling dat jouw hele studentenhuis mee internet op jouw mobiele KPN abonnement.

Niet meer buiten je bundel

De vrees van veel mensen is natuurlijk buiten hun bundel bellen of nog erger internetten. Die MB’s kunnen flink wat geld kosten. KPN neemt al je zorgen weg met de nieuwe abonnementen. Op het moment dat je bundel op is, kun je bijkopen of wordt de snelheid verlaagd naar 64kbit/s. Mocht je in de EU aan het internetten zijn, dan wordt internet automatisch afgesloten. Ideaal voor je rekening, maar je moet natuurlijk wel opletten tijdens dat belangrijke Skype gesprek.

Bestaande KPN klanten

Bestaande klanten die voorlopig nog niet kunnen verlengen worden niet vergeten. Heb je bijvoorbeeld al een Zorgeloos abonnement, dan kun je voor 5,00 euro per maand de EU Uitbreiding aanzetten. Zo internet je in het buitenland net zoals thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN Q2 2016 winst en klant groei omzet blijft achter

Telecom marktleider KPN publiceert vandaag zijn resultaten van Q2 en het eerste half jaar van 2016. De provider laat forse stijgingen...

Sluiten