Nederlandse 4G netwerken behoren wereldwijd tot de beste

10 juni 2017 door in Algemeen.

Nederland blinkt uit in molens en antennes. In de wereld heeft ons 4G netwerk namelijk een unieke positie. De 4G netwerken behoren namelijk tot de absolute top in de wereld. Een onafhankelijk onderzoek meent dat de Hollandse 4G tot de beste en snelste in de wereld behoren. 

Na de positieve bevindingen van P3 en connect krijgen de vier sim only providers in Nederland met een eigen netwerk wederom alle lof. Want uit een onafhankelijk LTE onderzoek van OpenSignal blijkt wederom dat wij Nederland niets, maar dan ook niets, te klagen hebben over ons 4G netwerk. Onze 4G netwerken behoren namelijk tot de beste in de wereld als het gaat om snelheid en beschikbaarheid. Daarnaast scoort Nederland ook hoog op dekking. Zuid-Korea blinkt echt uit in alles, de dekking en snelheid van het 4G LTE netwerk. In Nederland hebben KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 een 4G netwerk.

Nederlands 4G netwerk behoort tot de beste

Uit het onafhankelijke onderzoek ‘The State of LTE’ van OpenSignal blijkt dat Nederland in de absolute top mee doet als het gaan om dekking en snelheid. Bij dekking staat ons land met 86,6 % op de zesde plaats voor landen met 4G netwerken in de wereld. Gek genoeg stond Nederland eind vorig jaar nog op de vijfde plaats met 84,1 % dekking. De beste dekking vond het onderzoeksbureau in Zuid-Korea. In het thuisland van Samsung en LG is de dekking vrijwel volledig, 96,38 %. Kijken we naar de snelheid van ons netwerk, dan zien we Nederland zelfs op de vijfde plek staan in de wereldranglijst. OpenSignal heeft in Nederland een gemiddelde datasnelheid gemeten van 38,36 Mbps. Eind 2016 was die snelheid 33,84 en goed voor de zevende plaats. Men internet het snelst in Singapore met gemiddeld 45,62 Mbps.

OpenSignal Wereld 4G netwerken

Onze Nederlandse mobiele providers hebben er in het afgelopen half jaar voor gezorgd dat zowel de snelheid als de dekking behoorlijk is verbeterd en Nederland nog beter scoort.

4G in Nederland

Volgens de onderzoekers van OpalSignal zit Nederland bij een select groepje dat zowel op dekking als snelheid hoog scoort en dat is best uniek. Er zijn namelijk maar enkele landen waarvoor dat geldt, Singapore, Zuid Korea, Noorwegen en Hongarije. In de meeste andere landen waar de onderzoekers een goede 4G dekking zagen, lag de snelheid van de netwerken beduidend lager. De providers daar kiezen juist voor een groter bereik zodat ze het hele land kunnen dekken. Landen waar men hoge 4G snelheden zag hebben vaak weer een slechte 4G dekking.

In ons land staan veel 4G antennes. In Nederland staan op dit moment circa 16.000 4G antennes en daardoor hebben wij fijnmazige 4G netwerken. Hierdoor is de dekking in Nederland landelijk en realiseren wij ook een hoge 4G snelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 ziet kansen in Nederland

In een update voor beleggers licht de Zweedse provider Tele2 ook de strategie in de Nederlandse markt toe. Voor de...

Sluiten