Nederlandse 4G dekking in wereldwijde top 10

24 september 2015 door in Mobiel internet.

Wat betreft de 4G dekking in Nederland, is die best goed. Wereldwijd 4g-internetbehoort Nederland namelijk tot de top wat betreft de dekking van het 4G internet. Dit blijkt uit een onderzoek van Open Signal. Daarnaast staat Nederland ook redelijk hoog aangeschreven als het gaat om de 4G snelheden, daarbij ranken we in de mondiale top 15.

4G netwerk in Nederland

Het Nederlandse 4G netwerk doet het dus best wel goed. Wat betreft de dekking hebben KPN, T-Mobile en Vodafone ervoor gezorgd dat we op een 8e plek uitkomen. De dekking zou in Nederland 80% bedragen, waar KPN de uitschieter is met een dekkingsgraad van 90%. Vodafone zit ook boven het Nederlands gemiddelde met 79%, T-Mobile zit daar onder met 65%.

De snelheid van het Nederlandse 4G netwerk staat met een gemiddelde snelheid van 14 Mbps op een 13e plek. Hier neemt T-Mobile de leiding, waarvan de snelheid gemiddeld op 20 Mbps zit. KPN en Vodafone hebben respectievelijk een snelheid van 10 en 14 Mbps.

Overige landen

De andere landen die in de top staan, zijn vooral de ontwikkelde Aziatische landen. Zo staat Zuid-Korea op de eerste plek wat betreft de 4G dekking (met een dekkingsgraad van 97%), en de top 5 wordt voltooid door Japan, Hong Kong, Koeweit en Singapore. Tussen die top 5 en Nederland staan twee opvallende landen: Uruguay en Kazachstan. Bahrein en de VS maken de top 10 verder compleet.

Opvallend zal ook de eerste plaats van Spanje te noemen zijn, bij de snelheid van het 4G netwerk. In Spanje zou je een gemiddelde snelheid hebben van 18 Mbps. Finland, Denemarken, Zuid-Korea en Hongarije maken de top 5 compleet. Hier valt het dus op dat Zuid-Korea op beide punten erg goed scoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Youfone begint met het verkopen van smartphones

Youfone, bekend als aanbieder van sim only abonnementen, gaat ook smartphones verkopen. Momenteel verkoopt Youfone negen verschillende telefoons, die met...

Sluiten