Onderzoek ACM overstappen mobiele abonnement
18 november 2019 door in Lebara en Simpel

Sim only trouw aan providerNederlanders zijn erg gehecht aan hun mobiele providers. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction International op verzoek van de Autoriteit Consument en Markt. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 70 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar niet is gewisseld van mobiel abonnement. Van de mensen die een nieuw abonnement afsloot blijft ook het grootste deel bij zijn of haar eigen provider.

De meeste Nederlanders kozen ervoor om bij hun sim only provider te blijven afgelopen jaar. Dat concluderen de onderzoekers van Motivaction. Ongeveer 30 procent sloot een nieuw abonnement af. 18 procent bleef bij zijn of haar huidige provider en slechts 12 procent stapte over. Overstappen is voor de Nederlander pas aantrekkelijk wanneer de besparing meer dan 7,57 euro per maand is. De Nederlander is dus trouw aan T-Mobile, KPN en Simyo.

Onderzoek overstappen van mobiele abonnement

Uit het onderzoek in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt, dat bijna iedereen met mobiel abonnement trouw blijft aan zijn of haar huidige provider.

Motivaction ontdekte dat ongeveer 30 procent van de Nederlanders afgelopen jaar van sim only abonnement zijn gewisseld. Het grootste deel, ruim 70 procent, bleef trouw aan hun provider. De reden hiervan is te verklaren met tevredenheid over de kwaliteit van de eigen provider. Een andere reden is natuurlijk dat veel mensen een tweejarig sim only abonnement afsluiten waardoor zij volgend jaar pas kunnen overstappen.

Dat Nederlanders trouw zijn aan hun provider blijkt ook uit de cijfers van het onderzoek. Want van de 30 procent met een nieuw abonnement blijft 18 procent bij de huidige provider. Het onderzoek concludeert eigenlijk, dat maar 12 procent van de Nederlanders van provider wisselt.

Waarom overstappen?

Uit het onderzoek komen verschillende oorzaken naar voren waardoor mensen overstappen. De voornaamste reden voor de Nederlander om over te stappen is de prijs. Maar de Nederlander stapt niet zomaar over. Want het voordeel moet boven de 7,57 euro in de maand liggen om over te stappen.

Besparen op je sim only abonnement

Wil je echt besparen op je sim only abonnement dan kun je het beste overstappen naar budget sim only providers zoals Lebara en Simpel. Beide bieden aantrekkelijke sim only abonnementen voor veel minder geld dan bijvoorbeeld KPN of T-Mobile.

Je hebt al een abonnement met 2 GB bij Simpel vanaf 7,50 euro in de maand. Bij Lebara krijg je zelfs 5 GB aan data voor 10 euro per maand.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only