21 februari 2018 door in Algemeen

OpalSignal 4G snelheid NederlandNederland heeft het op een na snelste 4G netwerk van de wereld. De vier Nederlandse 4G netwerken zijn ook in 4G beschikbaarheid flink gestegen naar plaats zes met 89,64 procent dekking. Dat blijkt uit het laatste State of LTE rapport van onderzoeksbureau OpenSignal. Nederland stijgt een paar plaatsen op basis van snelheid en bereikbaarheid ten opzichte van vorig kwartaal.

Volgens het laatste rapport van netwerk tester OpalSignal zit het goed met de Nederlandse 4G netwerken. De onderzoekers plaatsen Nederland op de tweede plaats achter Singapore als het gaat om 4G snelheid. Op basis van het bereik staat ons land op de zesde plaats. Drie kwartalen geleden stonden de Nederlandse 4G netwerken nog op plaats 5 voor 4G snelheid en op de achtste plek voor bereik.

4G netwerk in Nederland één na snelste in de wereld

Per kwartaal publiceert OpalSignal een rapport over de 4G netwerken in de wereld. Een rapport waarvoor de onderzoekers ruim 50 miljard metingen doen op via 5 miljoen apparaten.

Uit het laatste rapport van OpalSignal over de periode van oktober tot eind december blijkt dat de Nederlandse 4G netwerken grote stappen hebben gemaakt. Wij genieten in Nederland van op een na snelste 4G snelheid van gemiddeld 42,12 Mbps. Vorig kwartaal lag de gemiddelde snelheid nog op 38,91 Mbps. De dekking in ons land is bijna 90 procent en Nederland staat op de zesde plaats met 89,64 procent 4G dekking. Vorig kwartaal eindigde onze 4G netwerken op plaats 8 met een dekking van 84,92 procent. Als die lijn doorgetrokken wordt, dan mag je een dekking van ruim 90% verwachten tegen het einde van het eerste kwartaal in 2018.

OpenSignal 4G LTE onderzoek

Ontwikkeling LTE Advanced

De wereldwijde telecom industrie heeft in de afgelopen acht jaar de grenzen van 4G LTE verlegd. Dankzij indrukwekkende technieken zijn de providers in staat geweest om nog meer snelheid uit de 4G LTE netwerken te halen. Verschillende netwerk technieken zoals LTE-Advanced upgrades, verbeterde smartphone technologie en nieuw spectrum hebben tot hoge snelheden geleid. Ook in Nederland ontwikkelen de afzonderlijke providers nieuwe technieken. Zo zagen we de eerste 5G antenne van T-Mobile en volgend jaar worden de nieuwe 5G frequenties geveild. Wereldwijd bieden mobiele operators bieden gemiddelde snelheden van 20 Mbps tot meer dan 40 Mbps. OpalSignal verwacht dat de telecomsector de grens heeft bereikt in snelheid met de huidige technologie. In het State of LTE rapport van februari concludeert OpenSignal dat de snelheid in de snelste landen met gemiddeldes van 45 Mbps lijken af te vlakken. De industrie wacht echter nog een groei tot 50 Mbps.

Ook op het gebied van 4G bereikbaarheid zijn er grote stappen gemaakt. Drie maanden geleden waren er slechts drie landen met 90% dekking en afgelopen kwartaal is dat aantal al gestegen naar vijf landen. Nederland schurkt tegen de 90% dekking aan. Ook in de landen met minder bereik ziet OpalSignal een groei. LTE bereik breidt zich ook in de derde wereld uit. Over de hele wereld is het veel gemakkelijker om nu een LTE-signaal te vinden dan ooit tevoren.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only