Mobiele trends in beeld

11 maart 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

bride-on-phone-824221-mDe mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Als we ergens moeten wachten val je heel erg uit de toon als je gewoon om je heen kijkt, want eigenlijk is iedereen meteen ‘heel sociaal’ druk met de smartphone. En dat maakt ook niet zoveel uit, maar heel veel mensen kunnen nergens meer heen zonder mobiele telefoon. Ik maakte het een keer mee dat een mobiel overging tijdens een uitvaartdienst, natuurlijk ook nog met een heel vrolijk deuntje. Zo’n ‘ongepast’ voorval staat niet in de onderstaande infographic, maar uiteraard zien we daar wel de mobiel op het toilet en het gebruik van een mobiel tijdens een afspraakje. Van die dingen die we al eens eerder beschreven.

Citrix maakte een mooi visueel overzicht van mobiele trends. We zien dan inderdaad dat bijna de helft zijn of haar mobiel gebruikt op het toilet. En zeventig procent kan niet eten zonder de nabijheid van de telefoon, sommige restauranteigenaren vinden dat niet fijn. Ruim een derde zet de telefoon niet uit ’s nachts en kan zodoende ’s morgens vroeg meteen nieuws, weer en financiële berichten checken. Tussen zeven en tien ’s avonds werken we onze socialmediaplatformen bij om vanaf tien uur nog eens extra sociaal te worden, want dat is een mooi tijd voor het bezoeken van datingsites.

Het overzicht laat ook zien dat social media steeds visueler worden, in 63 procent van de updates staan foto’s en 32 procent bevat video’s. Mobiel internet wordt steeds sneller. In 2013 laadde de helft van de mobiele sites in acht seconden of sneller en in 2014 wordt dat vijf seconden of sneller en dat terwijl 68 procent best wel twintig seconden wil wachten, 35 procent haakt na tien seconden af en 33 procent al na vijf.

citrix-mobile-usage_big-(1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Hoe privé blijft WhatsApp?

Het nieuws dat Facebook nu eigenaar is van WhatsApp is je vast niet ontgaan. Die leuke, handige app die door...

Sluiten