Mobiele inkomsten VodafoneZiggo onder druk

3 november 2017 door in Vodafone en Ziggo.

VodafoneZiggo Q3 2017 CijfersDe nieuwe provider VodafoneZiggo heeft de voorlopige cijfers over het derde kwartaal van 2017 gepubliceerd. De joint venture van Vodafone en Ziggo verliest klanten in de mobiele markt en behaalt een lagere omzet en de winst daalde met een vijfde ten opzichte van vorig jaar. Kabel inkomsten zijn stabiel en vooral de mobiele inkomsten staan onder druk.

VodafoneZiggo maakte afgelopen kwartaal flink minder winst dan in hetzelfde kwartaal vorig van jaar. Ook de inkomsten staan onder druk. De provider meldt, dat vooral de inkomsten uit mobiele telefonie onder druk staan. De onderneming heeft last van gemiste inkomsten door de nieuwe EU roaming regels. De inkomsten uit roaming daalden maar liefst 12 miljoen euro. Vodafone verliest netto, 1.000 mobiele klanten in het afgelopen kwartaal. De daling is vooral te danken aan de afwikkeling van 15.000 tweede simkaarten van Ziggo gebruikers. Abonnees van Vodafone gebruikten afgelopen kwartaal gemiddeld 2,2 GB per maand. Jeroen Hoencamp, VodafoneZiggo CEO, merkt op dat het integratie proces na de joint venture op schema loopt en dat vergroot het vertrouwen in de resultaten voor het volledige jaar 2017.

Resultaten VodafoneZiggo Q3 2017

De totale omzet van VodafoneZiggo daalt met 5,2 procent naar een kleine 1 miljard euro. Afgelopen kwartaal behaalde de provider een operationele winst van 84,3 miljoen euro. Dat is 20 procent lager dan de winst in hetzelfde kwartaal van 2016. De dalingen zijn vooral het gevolg van een flinke daling in de mobiele markt. Afgelopen kwartaal zag de onderneming de omzet met 29 miljoen dalen. De provider lijdt nogal aan gevolgen van de EU regels voor roaming. Vodafone ziet de inkomsten voor roaming met 12 miljoen euro dalen vorig kwartaal. Daarnaast dalen de inkomsten als gevolg van de nieuwe krediet regels ook nog eens met 8 miljoen. De gemiddelde klant van VodafoneZiggo neemt meer abonnementen af, en daardoor stijgt de omzet per klant naar 47 euro in de maand.

Resultaten mobiel

In het derde kwartaal van 2017 werden 35.000 nieuwe Vodafone abonnementen afgesloten. De netto wijziging in klanten aantal is negatief (-1.000). Een groot deel was namelijk al prepaid klant en de provider heeft een deel van het klantenbestand van Ziggo moeten afschrijven. In totaal heeft de onderneming ruim 3,92 miljoen mobiele abonnees. Het data gebruik is dit jaar flink gestegen. De gemiddelde abonnee verbruikte afgelopen kwartaal 2,2 GB per maand. Een stijging van 82 procent ten opzichte van vorig jaar. Het merk verdient gemiddeld 24 euro in de maand aan een mobiele abonnee. Daarmee liggen de verdiensten van Vodafone precies tussen die van KPN en T-Mobile met respectievelijk 25 euro en 23 euro.

De CEO van VodafoneZiggo, Jeroen Hoencamp, geeft aan dat de resultaten zijn gestabiliseerd in het derde kwartaal. De stabilisatie is vooral te danken aan verbeterde prestaties van de vaste tak. Op het gebied van mobiele telefonie staat de onderneming flink onder druk vanuit de concurrentie op de markt en nieuwe wetgeving. Hij is desondanks positief over de vooruitzichten voor het volledige jaar 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN vergroot test nieuwe 4G techniek voor buitengebieden

KPN test een nieuwe 4G techniek om de internet snelheid in buitengebieden te verhogen. De provider combineert hiervoor DSL met...

Sluiten