24 mei 2019 door in T-Mobile en Tele2

Mobiele dataverbruik NederlandIn de afgelopen twee jaar is het dataverbruik in Nederland met 180 procent gestegen. In 2017 gebruikte de gemiddelde Nederlander nog maar 1 GB aan data per maand. Afgelopen kwartaal was het gemiddelde maandelijks verbruik 2,8 GB. Een groei die samenloopt met de stijging in het aanbod van sim only abonnementen inclusief veel data.

Uit onderzoek, uitgevoerd door het Consumer Insights Panel (CIP) van Telecompaper, blijkt dat Nederlanders veel meer data gebruiken. Het gemiddelde maandelijkse dataverbruik steeg tot wel 2,8 GB per abonnee in Q1 van dit jaar. Volgens de onderzoekers zijn de databundels die providers aanbieden in de laatste jaren ook flink gestegen. Met name het aanbod van Unlimited abonnementen heeft de stijging in dataverkeer doen toenemen. Daarnaast bieden premium providers zoals Vodafone en KPN twee keer zoveel data als je ook vaste diensten bij deze providers afsluit.

Stijging mobiele dataverbruik met 180%

In de laatste twee jaar is het dataverbruik van Nederlanders flink gegroeid. Aan het begin van 2017 gebruikte de gemiddelde Nederlander 1 GB aan data. Afgelopen kwartaal verbruikte men gemiddeld 2,8 GB aan data per maand. Een stijging die volgens het CIP is te verklaren door de toename in datahoeveelheid van sim only abonnementen aangeboden door providers. Zowel Tele2 als T-Mobile bieden onbeperkte data abonnementen. Daarnaast verdubbelden KPN en Vodafone je data hoeveelheid als je ook vaste diensten bij deze providers afneemt.

Vergelijksimonly merkt dat budget sim only providers ook meegaan in deze trend. Verschillende voordelige providers hebben hun maximale datahoeveelheid uitbreiden. De maximale bundel bij Simpel is inmiddels al 6 GB en bij Simyo is de maximale bundel gestegen naar 8 GB.

Streaming apps als Spotify op je smartphone

Een andere grote aanjager van datagebruik zijn populaire streaming apps zoals Spotify en Netflix. Doordat veel mensen hun muziek tegenwoordig online via deze dienstverleners luisteren verbruiken zij meer data. Dankzij de grote bundels is het inmiddels ook goedkoper om via je smartphone naar Netflix te kijken. Deze data intensieve apps verhogen het verbruik flink. Uit een rapport van Telecompaper blijkt zelfs dat 35 procent van de Nederlandse smartphones over Spotify beschikt. Daarnaast blijkt dat op 38 procent van de Nederlandse telefoons Netflix is geïnstalleerd.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only