6 juli 2019 door in T-Mobile

Data verbruik Nederland ACMUit de laatste Telecommonitor blijkt dat het verbruik van mobiele data in Nederland flink blijft stijgen. In ons land is het dataverbruik afgelopen jaar met bijna 60 procent gestegen naar 537 miljard MB. Uit het onderzoek blijkt ook, dat meer consumenten kiezen voor gebundelde diensten. Bij gebundelde diensten moet je denken aan de combinatie van sim only met internet en televisie van dezelfde provider. Providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone geven klanten hiervoor flinke kortingen.

Afgelopen week publiceerde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de Telecommonitor over het derde en vierde kwartaal van 2018. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders afgelopen jaar veel meer data verbruikten dan vorig jaar. Het verbruik van mobiele data is flink gestegen. Daarnaast steeg het aantal mensen die vaste en mobiele diensten bundelen. Deze trend, genaamd multi-play wordt met name gestimuleerd door de grote providers zoals KPN en Vodafone.

Flinke stijging dataverbruik in 2018

De Telecommonitor constateert dat het landelijk verbruik afgelopen jaar flink gestegen is. In 2018 komt het verbruik op 537 miljard MB data. Een forse stijging van 59 procent ten opzichte van 2017. In dat jaar verbruikte Nederland 337 miljard MB. Het rapport van de ACM geeft een flinke stijging in MB’s aan in de laatste kwartalen van 2018. De stijging in dataverbruik is volledig toe te schrijven aan verbruik via 4G. De hoeveelheid data via 3G daalt ten opzichte van 2017.

De flinke stijging in dataverbruik wordt gestimuleerd door steeds groter wordende databundels. Daarnaast bieden Tele2 en T-Mobile aantrekkelijke sim only abonnementen met onbeperkte data. Dergelijke sim only abonnementen stimuleren flink wat dataverbruik. Met een onbeperkte bundel ben je veel eerder geneigd om series en films via je mobiele dataverkeer te kijken.

Bellen en SMS blijft stabiel

Tegenover de stijgende lijn van dataverbruik zien we in de Telecommonitior een relatief stabiele lijn voor SMSjes en Belminuten. Het aantal verzonden SMSjes in de laatste twee kwartalen stijgt licht in verhouding tot vorig jaar. De hoeveelheid belminuten van de laatste twee kwartalen in 2018 is beduidend minder dan de hoeveelheid in 2017.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only