Mobiel internet archief

5G netwerk met dekking- en snelheidsgaranties

5G internetProviders die aanspraak willen maken op de nieuw uit te geven 5G frequenties, zullen verplicht zijn om garanties af te geven over landelijke dekking en een minimumsnelheid. Dat staat in een brief van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) die woensdag naar de Tweede Kamer is verzonden. In de brief wordt ingegaan op een aanstaande veiling van de 700MHz-, 1.400MHz- en 2.100MHz-frequenties welke voor het 5G-netwerk geschikt zijn. Lees verder…

Nog geen reacties

Vakantietips voor je mobiel

Vakantietips voor je mobielDe vakantie staat alweer vlak voor de deur, dus voordat je daadwerkelijk het vliegtuig of de auto in stapt, willen we je nog graag een paar mooie tips meegeven. Soms gewoon handig, en soms ook nog eens flink voordelig omdat je een hoop extra kosten kunt voorkomen. Voordat je op vakantie gaat doe je er sowieso goed aan om de tarieven van je provider te checken, en de belangrijkste vakantiebundels af te sluiten. Maar ook met de volgende tips hopen we je een mooi voorschotje op de vakantie te geven. Lees verder…

Nog geen reacties

Mobiele Telefonie: De cijfers [infographic]

De markt van mobiele telefonie, en dus ook onze sim only sector, is continu in beweging. Nieuwe toestellen, veranderende abonnementsstructuren en trends. Maar hoe staat het er op dit moment nou echt voor? Wie verdelen de markt? Wat zijn de populairste providers en toestellen? Ook in 2014 zochten we het uit en laten onder andere zien dat:

– sterke stijging datagebruik in het vierde kwartaal (als gevolg van 4G)
– prepaid daalt verder, consumenten kiezen vaker voor een goedkope sim only als alternatief
– na een lichte daling in 2012 nu weer meer omzet voor providers
– bijna een derde van alle omzet nu uit mobiel internet
– 53% van de Nederlanders bezit een tablet

Check alle cijfers hieronder!

Vergelijk Sim Only infographic

Gebruik onderstaande code om de infograpic op je eigen site te plaatsen.


Nog geen reacties

Mobiele Telefonie: De cijfers [infographic]

De telecom markt – en dus ook onze sim only sector – is continu in beweging. Nieuwe toestellen, veranderende abonnementsstructuren en trends. Maar hoe staat het er nou echt voor? Hoe is de markt verdeeld? Wat zijn de populairste providers en toestellen? Ook in 2013 zochten we het uit en laten onder andere zien dat:

– mobiel internet met 60% is toegenomen, en nu goed is voor 32% van de omzet
– er jaarlijks in Nederland 100.000.000 uur YouTube wordt gekeken via mobiele internet
– abonnementen nog altijd populariteit winnen t.o.v. prepaid
– de iPhone de populairste smartphone is onder sim only bellers

Lees verder…

Nog geen reacties

Smartphone niet alleen in Nederland populair

smartphonesSmartphones zijn wereldwijd en in de vijf grootste landen van Europa erg populair, maar ook in Nederland hebben steeds meer mobiele bellers een smartphone en dan ook vaak met een internetabonnement.

Heel Europa ervaart de gevolgen van de slechte economie en hevige concurrentie, en voor de telefoniemarkt spelen dan ook de verplichte prijsplafonds nog een rol. Ondanks die tegenwind zijn Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland in Europa grootverbruikers waar het om smartphones gaat. Nederland doet daar niet voor onder en is volgens Vodafone zelfs wereldwijd voorloper op het gebied van mobiel internet. Lees verder…

Nog geen reacties

4G, wat betekent dat voor jou?

De veiling van frequenties voor mobiele telefonie en internet bracht met 3,8 miljard euro een leuk centje op voor de Nederlandse overheid. Het maakt ook de weg vrij voor de introductie van 4G, de vierde generatie mobiel internet. Wat kan 4G voor jou betekenen?

Het antwoord op die vraag is: supersnel mobiel internet via een stabiel netwerk. Hoewel uit onderzoek blijkt dat veel consumenten weinig kennis hebben over de snelheden van mobiele data, kan iedereen zich misschien wel iets voorstellen bij de claim dat 4G tien keer sneller is dan het huidige mobiele netwerk. Om het duidelijker te illustreren: dat is vergelijkbaar met de snelheid van vaste internetverbindingen. Kijk maar eens naar onderstaande video:

Downloaden kan met snelheden tot 50MB/s maar onder andere afhankelijk van je toestel en het ‘verkeer’ op internet zal dit gemiddeld rond de 20 tot 25 MB/s liggen. Uploadsnelheden gaan tot 25MB/s maar door de genoemde oorzaken ligt de gemiddelde snelheid rond de 10 MB/s. Lees verder…

Nog geen reacties

Mobiele Telefonie: De cijfers [infographic]

De markt van mobiele telefonie – en dus ook onze sim only sector – is continu in beweging, maar hoe staat het er nou echt voor? Hoe is de markt verdeeld? Hoeveel bellen we met z’n allen? Wij zochten het uit en laten onder andere zien dat:
– KPN marktaandeel verliest
– abonnementen populariteit winnen t.o.v. prepaid
– mobiel internet met 77% is toegenomen, en de iPhone hierbij het populairst is

Lees verder…

2 reacties

Mobiel Internet in 2012 [infographic]

De dames en heren van MobielInternet.nl hebben een leuke infographic in elkaar gedraaid met wat leuke cijfers over het mobiel internet gebruik in Nederland. Check dit:

Mobiel internet infographic

Veruit de meeste mensen gebruiken mobiel internet op een mobiel, slechts 1 op de 3 gebruikt een dongel om met een laptop online te gaan. KPN is – mede doordat ze ook eigenaar van Hi zijn – de grootste, maar Vodafone is een goede tweede met 25% aandeel op dit gebied.

Nog geen reacties

Blackberry met een SIM Only

Blackberry SIM OnlyDe afgelopen tijd heeft de Blackberry enorm in populariteit gewonnen. Blackberries zijn multifunctionele toestellen waarmee je niet alleen kan bellen en SMS’en, maar ook internetten is geen probleem. Daarnaast kun je met Blackberries onderling gratis berichten versturen via het bekende pingen. Het pingen heeft dan ook erg veel bijgedragen aan de populariteit, en ondertussen ook geleid tot diensten zoals WhatsApp waarmee je ook gratis berichten kan sturen tussen gebruikers met iPhone, BlackBerry, Android en Nokia. Voor zowel het pingen als WhatsApp wordt de 3G of Wifi internet verbinding gebruikt, je bespaart dus op je SMS kosten. 🙂 Lees verder…

4 reacties