9 mei 2018 door in Vodafone

VodafoneZiggo resultaten Q1 2018De omzet en winst van VodafoneZiggo blijven dalen. In het eerste kwartaal van 2018 daalt de omzet van de fusie onderneming met 4 procent. Het aantal mobiele klanten bij de provider stijgt wel. Afgelopen kwartaal sloten 30 duizend nieuwe klanten een abonnement af bij de provider.

Ondanks de dalende omzet en winst spreekt Jeroen Hoencamp, de CEO van VodafoneZiggo, van het beste kwartaalresultaat sinds de jont venture tot stand is gekomen. Dat komt vooral omdat VodafoneZiggo het aantal mobiele klanten ziet stijgen met 30.000. De onderneming had echter net zoals de concurrentie last van de regelgeving. Hierdoor ontving de onderneming minder inkomsten vanuit smartphone verkopen en daalde de inkomsten uit buitenland roaming.

Dalende omzet bij een stijging in klantenaantal

Net zoals T-Mobile heeft ook VodafoneZiggo last van de hevig concurrentie en natuurlijk de verminderde inkomsten door de nieuwe roamingregels in Europa. De onderneming maakte minder winst en zag de omzet dalen met 4 procent tot 972 euro. De winst daalde ook flink. Vorig jaar behaalde de onderneming nog een winst van 54 miljoen euro. In het eerste kwartaal van dit jaar wist de sim only aanbieder echter een winst te behalen van 31 miljoen euro. Er is ook goed nieuws want zo’n 30.000 nieuwe klanten sloten een nieuw mobiel abonnement af en ook kwamen er 10.000 nieuwe breedband klanten bij.

Jeroen Hoencamp is dan ook positief en spreekt van “het beste kwartaalresultaat sinds de vorming van de joint venture, vorig jaar.

EU roaming en Wft regels spelen VodafoneZiggo parten

We zijn het de afgelopen kwartalen al gewend dat de omzet en winst van providers onder druk staat. De Nederlandse providers hebben niet alleen te maken met nadelige gevolgen vanwege de nieuwe Roam Like at Home regels. In Nederland valt de subsidie die providers aan klanten geven voor dure smartphones nu onder de Wft regels. Dat betekent een verscherpte toezicht op mensen die een dure telefoon kopen en ook een registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Vooral dat laatste schrikt mensen af om een dure telefoon op afbetaling te kopen. Het gevolg is dat steeds meer mensen een Vodafone sim only abonnement afsluiten. Ze kopen daarnaast een goedkope telefoon of doen langer met hun oude.

Vergelijk hier de meest voordelige sim only abonnenten van dit moment.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only