sneeuw Nederland sim only meer data
21 februari 2021 door in KPN

kpn mobiele data uploadNederlanders gebruiken steeds meer mobiele data. In 2021 verwachten wij hierin zelfs een nog grotere stijging. We hebben de beschikking over drie razend snelle 5G netwerken en onder andere door Corona blijkt dat mensen steeds vaker online shoppen. Daar komt nu extreem weer bij. Je verder over deze ontwikkelingen.

Nederlanders gebruiken steeds meer mobiele data. KPN liet afgelopen week weten, dat de KPN gebruikers 50 procent meer data verbruikte door de sneeuw. Iedereen wilde tijdens zijn of haar wandeling de mooiste foto’s delen met vrienden en familie. Daarnaast blijkt dat online shopping nog hotter is dan hot. Het is naast een veilige manier van winkelen ook leuk! Ben je aan het kijken naar een nieuw sim only abonnement? Pak er dan één met genoeg data je vergelijkt ze hier.

Dataverbruik bij KPN stijgt 50 procent door sneeuw

Vorig weekend merkte KPN een grote stijging in mobiele dataverbruik. De sim only provider rapporteert een stijging in data van wel 50 procent in het weekend van 13 februari. Nederlanders zijn er toen massaal op uitgetrokken en wilde het schitterende sneeuwlandschap delen met familie en vrienden. Via Whatsapp, TikTok, YouTube en natuurlijk Instagram werden duizenden foto’s en films gedeeld. Met als gevolg dat in verhouding tot andere weekenden er 50 procent meer data werd verbruikt.

Het is nu een week later en de zon schijnt volop terwijl de temperatuur gestegen is naar een heerlijke lente temperatuur. Ook dit weekend kun je er op rekenen dat er meer data wordt verbruik. Mensen gaan steeds vaker wandelen en willen de mooiste beelden delen.

Online winkelen

Nog een trend waarbij er meer data wordt verbruikt is online winkelen. Hoewel het meeste winkelen natuurlijk vanuit huis gebeurt via Wifi. 2020 was het jaar van online winkelen en dat zal in 2021 niet veel veranderen. Hopelijk mogen wij al snel weer naar de winkel toe, maar ook dan zal online winkelen vaker voorkomen dan voorheen. Het in verband met Corona veiliger om online je artikelen te kopen. Bij het online winkelen moet je ook rekening houden met dataverbruik. Je ziet verschillende plaatjes en om die te kunnen zien, worden ze gedownload. Wil je overal kunnen shoppen dan heb je ook mobiele data nodig. Voor een enkele keer shoppen is een sim only bundel met 1 GB wel voldoende. Maar als je ook nog wat foto’s wilt delen en overal video’s wilt kijken dan kom je al snel richting 5 GB. Een abonnement met 5 GB hoeft helemaal niet duur te zijn.

Goedkope sim only abonnement met 5 GB data

Je sluit al een sim only abonnement af met 5 GB aan mobiele data voor 9,50 euro in de maand bij Simpel. De provider biedt zelfs onbeperkt bellen aan voor 50 cent per maand meer. Ook Lebara en Ben hebben een aantrekkelijke sim only abonnement met 5 GB aan data voor 10 euro.

Het voordeligste 5G abonnement is van Tele2. Je krijgt voor 15 euro per maand toegang tot het allernieuwste netwerk en 7 GB aan mobiele data. Vermoedelijk is je huidige telefoon alleen niet in staat om op het 5G netwerk te kunnen. Dus in dat geval heb je nog wel een nieuwe telefoon nodig. Een 5G telefoon koop je al vanaf 220 euro.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only