KPN wijzigt stilletjes de prijzen voor buitenlandbundels

28 juni 2016 door in KPN.

KPN buitenlandbundelsKPN heeft stilletjes de prijzen van enkele buitenlandbundels gewijzigd. Het bedrijf heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in de voordeelbundels voor gebruik in het buitenland. Niet alleen de prijzen zijn verhoogd, ook geldigheid en samenstelling van de bundels zijn veranderd.

EU Roaming regels 2017

De wijzigingen komen nog geen maand nadat de provider zijn tarieven naar beneden had bijgesteld. Op 30 april jl. is namelijk de eerste fase van de nieuwe EU reguleringen in werking getreden. Gefaseerd worden de nieuwe regels ingevoerd om vanaf 2017 roamingtarieven af te schaffen. Vanaf 2017 mogen providers alleen nog hun nationale tarieven met een kleine toeslag berekenen voor bellen, internetten en SMSen in de EU.
Een trend die je terugziet in het onderzoek dat Vergelijksimonly.nl recent nog heeft uitgevoerd, waarbij alle tarieven en voorwaarden voor het bellen en internetten buiten Nederland op een rij zijn gezet. Je merkt duidelijk dat de verschillen in het internationaal bellen en sms’en zijn verkleind. T-Mobile en Robin Mobile kwamen beide met hun inbegrepen EU bundels als goedkoopste uit de bus als je kijkt naar bellen, sms’en en internet binnen de EU. Kijk je naar dataroaming, dan zie je sterk uiteenlopende tarieven. Tarieven die vanaf nu nog meer uit elkaar groeien.

Opmerkelijke tariefswijziging KPN

In het kader van de nieuwe EU regulering is het zeer opmerkelijk dat KPN de samenstelling, prijzen en geldigheid van al zijn buitenlandbundels heeft gewijzigd. De telecomaanbieder bood voorheen alleen databundels binnen de EU aan. Nu kun je binnen de bundels zowel bellen, een sms versturen als internetten. De geldigheid is verhoogd naar 31 dagen maar ook de prijs is daarmee om hoog gegaan. Het lijkt er op dat KPN zijn klanten richting nog grotere bundels dwingt. Niet alleen is de kleinste bundel enorm in prijs gestegen ten opzichte van het oude tarief, 40%. De wijzigingen hebben nogal wat gevolgen voor de gebruikers.

Gevolgen buitenlandbundel wijzigingen

Gebruikers die voorheen data gebruikte via een bundel en daarnaast ook belde in het buitenland, gaan nu sneller door hun bundel heen. Want zowel bellen als sms berichten gaan vanuit de bundel. Voor gebruikers die voorheen alleen data verbruikte is het verlengen van de geldigheidsduur natuurlijk zeer welkom. Al kun je jezelf afvragen of men hiervoor 40% meer had willen betalen. Binnen de kleinste bundel gaan mensen er nu in feite op achteruit in vergelijking met mensen zonder een bundel. GSM Helpdesk heeft uitgerekend dat een SMS vanuit een ander EU land namelijk slechts 2 cent per bericht kost onder de nieuwe regels. 100 berichten kosten dan € 2,00. Voor één belminuut betaal je nu 1,4 cent. 100 minuten kost dan ook € 1,40. In beide gevallen is de laagste bundel van KPN a € 3,49 nogal duur en KPN verplicht je haast zijn duurdere bundels aan te schaffen van € 9,99 of € 14,99.

De nieuwe bundels van KPN zijn voor de doorgewinterde datagebruiker een uitkomst. Mensen die niet al te veel bellen in het buitenland, zullen misschien wel goedkoper af zijn zonder bundel.

Nieuwe buitenlandbundels KPN

  • EU Bundel 100, 100 MB/min/sms voor € 3,49. 31 dagen geldig;
  • EU Bundel 500, 500 MB/min/sms voor € 9,99. 31 dagen geldig;
  • EU Bundel 1000, 1000 MB/min/sms voor € 14,99. 31 dagen geldig;
  • Internet dagbundel wereld, 4 MB voor € 5,00. 1 dag geldig;
  • Internet maandbundel wereld, 25 MB voor € 30,00. 31 dagen geldig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Youfone verhoogt 4G snelheid en vergroot bundels

Sim-only provider Youfone heeft de snelheid van zijn 4G-aanbod verhoogd met het vijfvoudige, 256Mbit/s. De Mobile virtual network operator (Mvno)...

Sluiten