KPN vergroot test nieuwe 4G techniek voor buitengebieden

1 november 2017 door in KPN.

KPN 4G buitengebied internetKPN test een nieuwe 4G techniek om de internet snelheid in buitengebieden te verhogen. De provider combineert hiervoor DSL met 4G. Na de test periode in Nijkerk vergroot de provider de test. In de komende periode worden 2500 klanten in buitengebieden benaderd.

KPN test een nieuwe techniek waarbij de sim only provider 4G combineert met vast internet. Dankzij de 4G snelheid wordt de internet snelheid in buitengebieden flink verhoogd. In de testperiode gaf 87% van de deelnemers aan, dat zij tevreden zijn met de snelheid dankzij de nieuwe techniek. Klanten die in aanmerking komen voor deze test wonen in buitengebieden en worden door de provider zelf benaderd.

KPN vergroot test 4G in buiten gebieden

KPN vergroot de test voor een gloednieuwe verbindingstechniek voor de buitengebieden. Na een succesvolle testperiode in Nijkerk zal de sim only aanbieder in de komende periode 2500 klanten in de buitengebieden benaderen. Zij mogen de nieuwe techniek van KPN testen. In Nederland kun je razend snel internetten via DSL en glasvezel. Ons land heeft daarnaast de beste 4G netwerken in de wereld. Het lijkt dan ook bijna niet mogelijk, maar een groot aantal mensen in de buitengebieden ervaren geen optimale internet snelheden. De provider wil de internet bandbreedte voor deze mensen vergroten met de nieuwe techniek. KPN combineert hiervoor het eigen 4G netwerk met DSL netwerk.

Combinatie vaste en mobiele technologie

De nieuwe techniek voor vast en mobiele technologie werd afgelopen maanden getest in Nijkerk. De deelnemers ervaren dat de bandbreedte fors stijgt en uit het klantonderzoek komt naar voren dat het overgrote deel van de deelnemers (87%) tevreden is over de internet snelheid. De nieuwe techniek zorgt ervoor dat de KPN abonnees comfortabel gebruik van internetdiensten, interactieve TV èn de nieuwste TV streaming diensten.

De nieuwe techniek voor buitengebieden gebruikt het vaste DSL netwerk en capaciteit via het 4G netwerk door slimme technieken. Iedere deelnemer krijgt daarvoor een router met een extra unit voor het 4G signaal. De unit zet het 4G signaal om als een soort boost.

KPN benadert klanten die in aanmerking komen voor de test rechtstreeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Nieuwe KPN abonnementen goed ontvangen, omzet onder druk

KPN presenteert vandaag haar cijfers over het derde kwartaal van 2017. De onderneming biedt voor consumenten en in ook de...

Sluiten