KPN duurzaam
17 september 2019 door in KPN

KPN klimaat neutraalDe Dow Jones Sustainability Index heeft KPN voor de achtste keer uitgeroepen tot een van de meest duurzame telecomondernemingen in de wereld. Afgelopen vrijdag maakte de Index bekend, dat KPN bij de top tien procent van duurzaamste bedrijven in de wereld behoort. Afgelopen jaren stond de provider steeds in de top 3 en in 2017 zelfs op de eerste plaats.

KPN is al sinds 2015 klimaat neutraal en heeft het milieu al jaren hoog in het vaandel. Afgelopen jaren stond de Nederlandse provider steevast in de top drie van duurzaamste telecom bedrijven. De provider stond in 2017 zelfs op de eerste plek en dit jaar is KPN de nummer twee. Uit de cijfers van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) over 2019 komt naar voren dat KPN vooral scoort op innovatie management en haar klimaat strategie.

KPN een van de duurzaamste bedrijven in de wereld

KPN heeft in de afgelopen verschillende initiatieven genomen ten behoeve van duurzaamheid. Als eerste heeft de onderneming de terugkoppeling van de DJSI van vorig jaar gebruikt om verschillende onderdelen nog beter uit te voeren. Op basis van de terugkoppeling is het jaarverslag meer transparantie geworden over de prestaties van KPN op het gebied van supply chain, security en human rights. Daarnaast is ook de Supplier Code of Conduct verbeterd. Deze code laat KPN door alle leveranciers ondertekenen. De code brengt verbeteringen op verschillende gebieden waaronder leefbaar loon. De onderneming zamelt oude smartphones in. Hierdoor kunnen de vaak milieu onvriendelijke onderdelen opnieuw gebruikt worden. Ook telefoons die bijvoorbeeld bij Vodafone gekocht zijn neemt KPN in.

Over de Dow Jones Sustainability Index

De Dow Jones Sustainability Index onderzoekt de duurzaamheid doelen en prestaties op gebied van duurzaamheid van bedrijven. De DJSI is een belangrijke graadmeter geworden voor investeerders in duurzaamheid. Daarmee is het een belangrijke index voor bedrijven. Met de top drie score van KPN maakt de provider duidelijk dat het een duurzame onderneming is.

Maximo Ibarra, de CEO van KPN, zegt hierover het volgende:

“Het is geweldig om met deze DJSI-notering opnieuw internationale erkenning te krijgen voor onze duurzaamheidsprestaties. Zo’n koploperspositie brengt de plicht met zich mee om ook in de toekomst blijvend onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en voorop te lopen. Als het netwerk van Nederland gaan we door met het verder invullen en uitvoeren van ons ambitieuze duurzaamheidsbeleid in het belang van onze klanten, investeerders en de samenleving waarin we actief zijn.”

Over KPN

KPN is de telecom marktleider in Nederland. De onderneming is de grootste telecomprovider van Nederland. Je kunt verschillende sim only abonnementen afsluiten bij KPN. Er is keuze uit zes aantrekkelijke databundels en je kunt 120 belminuten of onbeperkt bellen nemen. Wanneer je meer diensten van KPN afneemt krijg je flink wat voordeel.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only