2 januari 2019 door in KPN

KPN sim only oud en nieuw jaarwisselingTijdens de jaarwisseling gebruikten KPN abonnees meer mobiele data dan ooit. De sim only provider meldt een record verbruik van mobiele data tijdens de jaarwisseling. De piek in het dataverkeer van Oud en Nieuw was iets over twaalf uur. Op dat moment gebruikten Nederlanders 30 procent meer data dan vorig jaar.

Het netwerk van KPN werkte harder dan ooit tijdens Oud en Nieuw. Miljoenen mensen stuurden nieuwjaarswensen en daardoor steeg het mobiele dataverbruik naar een record hoogte in terabytes. Tussen 22.00 uur en 04.00 uur maakten Nederlanders massaal gebruik van hun smartphone om vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Record mobiele dataverbruik jaarwisseling

Het netwerk van KPN draaide overuren tijdens de jaarwisseling. Miljoenen Nederlanders pakten hun smartphone om vriend en familie de beste wensen te wensen. De piek in dataverkeer werd om tien over twaalf in de nacht genoteerd. Op dat moment werd er door KPN gebruikers ongeveer 30 procent meer data verbruikt dan afgelopen jaar tijdens Oud en Nieuw. In totaal verwerkte het premium mobiele netwerk van de sim only provider 176 terabytes aan afbeeldingen, films en nieuwjaarswensen. Dat is bijna 50 terabytes meer dan tijdens de jaarwisseling vorig jaar KPN (128 terabytes).

SMS minder populair

Terwijl steeds meer data wordt verbruikt met Oud en Nieuw neemt het gebruik van SMS af. Net zoals vorig jaar zijn er minder nieuwjaarswens verstuurd via SMS. Deze jaarwisseling zijn er meer dan 2,9 miljoen sms’jes verzonden. Dat is zo’n 300.000 SMS-jes minder dan vorig jaar.

In de nieuwjaarsnacht zijn er meer dan 4 miljoen telefoongesprekken gevoerd. Die hoeveelheid blijft stabiel in verhouding tot vorig jaar. De piek in telefoongesprekken tijdens Oud en Nieuw blijft ook stabiel. De meeste mensen pakken de telefoon direct na 12 uur op om familie of vrienden te bellen.

Over KPN

KPN is de marktleider op gebied van mobiele telefonie in Nederland. De sim only aanbieder heeft een compleet aanbod van sim only abonnementen. KPN heeft een van de beste 4G netwerken in Nederland en een van de meest betrouwbare netwerken.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only