KPN Q4 cijfers
3 februari 2020 door in KPN

KPN Q4 2019KPN zag de omzet dalen in Q4 van 2019. De winst steeg met 1,6 procent. De onderneming is op schema met de kostenbesparende maatregelen. De vooruitzicht voor 2020 is positief. KPN verwacht een stabiel of hoger resultaat. Afgelopen jaar stopte het bedrijf met het merk Telfort en met Hussel vergrootte KPN haar sim only aanbod.

Hoewel KPN over de hele linie klanten verliest, is de tevredenheid van klanten gestegen naar NPS +18. Het aantal mobiele klanten daalde met 56.000. Het leeuwendeel hiervan is prepaid klanten.

Resultaten KPN Q4 2019

De omzet van KPN kwam uit op 1.393 miljoen euro over het vierde kwartaal in 2019. Daarmee daalde de omzet met circa 3 procent. KPN blijft druk ondervinden in het mobiele segment. Vooral aan de onderkant van de markt is er hevige concurrentie en met het einde van Telfort is KPN hier minder vertegenwoordigd. De aangepaste EBITDA van Q4 2019 is 561 miljoen euro. Het besparingsprogramma van KPN heeft geresulteerd in een besparing van 38 miljoen euro. De nettowinst was afgelopen kwartaal 84 miljoen euro. In Q4 2018 boekte de onderneming nog verlies van circa 47 miljoen euro.

De nieuwe CEO van KPN, Joost Farwerck, geeft dat KPN vooruitgang boekt met de huidige strategie waarmee KPN voldeed aan eigen verwachtingen. Voor dit jaar is de doelstelling onveranderd. KPN streeft naar een groeiend resultaat, stabiele capex, 5 procent vrije kasstroom groei.

KPN Hussel en sim only aanbod

Afgelopen jaar heeft KPN de stekker uit Telfort gehaald. Niet lang daarna introduceerde de marktleider in Telekom KPN Hussel. De premium provider heeft een uitgebreid sim only aanbod. Maak je gebruik van mobiel, televisie en internet? Dan is je korting bij KPN het grootst.

Je kunt je eigen KPN sim only abonnement volledig samenstellen. Er is keuze uit drie abonnementsvormen. Maandelijks opzegbaar, een jaar abonnement of een tweejarig abonnement. Je kunt kiezen uit onbeperkt bellen of de basis bundel van 150 minuten. De databundels van KPN lopen van 0 GB tot onbeperkt data.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only