KPN maakt meer winst op minder omzet

27 oktober 2015 door in KPN.

KPNKPN heeft de kwartaalcijfers van het derde kwartaal bekend gemaakt. Hieruit blijkt onder andere dat de omzet lager is dan dat van hetzelfde kwartaal in 2014, maar dat er wel weer winst gemaakt wordt. Dit maakt KPN vandaag zelf bekend.

De omzet van KPN daalde met zo’n drie procent, tot 1,76 miljard euro. Uiteindelijk wist het een nettowinst te behalen van 87 miljoen euro. Hetzelfde kwartaal van vorig jaar, leverde nog een verlies op van 75 miljoen euro. Lange tijd heeft KPN moeite gehad met de inkomsten, door de opkomst van het datagebruik voor bijvoorbeeld Whatsapp. Hierop heeft het bedrijf de abonnementen aangepast, waardoor het beter heeft kunnen profiteren van de vraag naar databundels.

Mobiele groei van KPN

Vooral op de mobiele markt heeft KPN goede zaken gedaan in het derde kwartaal. De abonnementen van telefoons (o.a. ook de sim only abonnementen) zijn gestegen met 80.000. Hierdoor komt het totaal ruim 3,5 miljoen abonnees. Daarnaast is het aantal klanten dat gebruik maakt van het breedband ook gestegen, met 33.000.

Het datagebruik van de klanten is ook gestegen. Waar dit in het begin van 2015 nog lag op 593 MB, is dit nu gestegen naar 913 MB. Gezien de huidige groei zal KPN binnenkort wel de grens van 1 GB doorbreken. Veel van het dataverkeer gaat uit naar streamingsdiensten als Youtube en Netflix, die respectievelijk 25% en 20% van het dataverkeer voor hun kiezen nemen.

Op koers voor doelen 2015

KPN zegt zelf op koers te liggen voor het behalen van de doelen voor 2015. De topman van KPN, Eelco Blok, spreekt over ‘sterke resultaten’, waar KPN hoopt om de uitkering van dividend de komende tijd nog verder te kunnen verhogen. Ook ging hij even in op het gerucht dat T-Mobile Nederland in de verkoop zou staan. Daarbij benadrukt hij onder meer dat KPN zich op een zelfstandige toekomst richt, zonder partners. Voor 2016 heeft Blok geen uitspraken gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 4G abonnementen voor einde van 2015

Voor het einde van 2015 zal Tele2 beginnen met de verkoop van 4G abonnementen op het eigen 4G netwerk. Tele2...

Sluiten