26 juli 2018 door in KPN

KPN cijfers Q2 2018In het tweede kwartaal van dit jaar werpt de focus van KPN op gebundelde diensten haar vruchten af. 54 procent van de mobiele abonnees heeft inmiddels ook een vaste aansluiting via de provider. De omzet van de provider in Q2 2018 daalt maar EBITDA stijgt. Het aantal mobiele KPN klanten blijft stabiel. Het aantal mobiele klanten in het budgetsegment neemt af. De sim only aanbieder merkt de prijsdruk in de markt voor mobiel.

KPN CEO Maximo Ibarra spreekt van “Solide prestaties over het tweede kwartaal van 2018.” De provider behaalt deze solide prestaties door een goed focus en digitale organisatie. KPN klanten zijn in het afgelopen kwartaal meer tevredenheid dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De omzet blijft echter iets achter op 2017. Sim only provider KPN ziet de EBITDA wel stijgen met 1,1 procent. Meer mensen maken gebruik van de gecombineerde diensten van de onderneming. Zij krijgen daarbij aantrekkelijke kortingen zoals dubbele mobiele data en 5 euro korting.

Tweede kwartaal 2018 KPN

KPN heeft een solide tweede kwartaal gehad in 2018. De marktleider in Nederland ziet de omzet licht dalen met 1,5 procent naar 1.402 miljoen. De EBITDA stijgt naar 577 miljoen euro en dat is 1,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Het aantal klanten van KPN blijft stabiel. In het voordeelsegment (Telfort) verloor de onderneming afgelopen kwartaal echter 10.000 klanten. De focus op gecombineerde diensten heeft opnieuw geleidt in een stijging van aantal mensen die meerdere diensten van de sim only provider gebruikt. Het aantal mobiele abonnees die tevens een vaste verbinding via de provider hebben steeg met 46 duizend. Een ruime meerderheid van alle mobiele abonnees van de provider heeft ook een vaste verbinding via KPN.

De omzet vanuit mobiele diensten in de consumentenmarkt is 2,5 procent gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Als oorzaak hiervan noemt de provider regelgeving zoals Roam Like at Home. Daarnaast is er een negatief effect van de prijsdruk in mobielemarkt.

Premium aanbieder KPN

KPN is de oudste provider van ons land en marktleider. De provider biedt razend snel 4G+ en heeft een van de beste netwerken in ons land. De abonnementen van KPN zijn doorgaans wat duurder maar je hoeft dan geen rekening te houden met beperkende regels in bijvoorbeeld het buitenland. Zoek je een voordelig sim only abonnement op het betrouwbare netwerk dan kun je terecht bij Telfort of Simyo.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only