KPN introduceert KPN Up voor iOS

4 november 2014 door in KPN.

KPNKPN heeft de eigen clouddienst KPN Up uitgebracht voor iOS. Android-gebruikers konden al sinds september gebruik maken van de opslagmogelijkheid van KPN, maar voor Apple was de app nog niet beschikbaar.

Met KPN Up kun je als klant je bestanden opslaan in de cloud, en vanaf een pc, laptop, tablet of smartphone waar en wanneer je maar wilt raadplegen. De dienst is gratis tot een maximale opslagruimte van 5 GB voor iedereen die vast internet bij KPN afneemt. Klanten met een glasvezelpakket krijgen zelfs 25 GB gratis. Daarnaast is het mogelijk om tegen betaling tot maximaal 125 GB aan opslagruimte te nemen.

Andere clouddiensten
Het is bij KPN UP ook mogelijk om andere cloudservices, als Dropbox en Facebook, te koppelen. Zo kunnen foto’s en andere bestanden uit deze diensten ook worden bekeken via de KPN-app. Er wordt dan alleen een weergave van de bestanden getoond, de bestanden worden zelf niet daadwerkelijk opgeslagen.

F-Secure
De provider benadrukt in de omschrijving van de applicatie dat de privacy niet in het geding zal komen. “KPN UP is door KPN ontwikkeld in samenwerking met één van de beste computerbeveiligingbedrijven ter wereld, F-Secure”, staat er vermeld.
De bestanden worden dan ook opgeslagen op de servers van het Finse F-Secure. Zowel KPN als F-Secure handelen volgens de Europese privacywetgeving.

De app KPN Up is al sinds september te downloaden via Google Play. KPN heeft de app vanaf deze week dus ook beschikbaar gesteld voor iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN moet netwerk blijven delen

Markttoezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bepaald dat KPN haar netwerk open moet houden voor concurrenten, om de concurrentie...

Sluiten