KPN erkend als een Industrie Leider in duurzaamheid

11 september 2017 door in KPN.

KPN Industry Leader DJSITelecom marktleider KPN is dit jaar industry leader geworden in de categorie Telecommunications van de DJSI World en Europe-indices. De provider wordt daarmee door onafhankelijke experts gerekend tot een van de meest duurzame bedrijven in de wereld. De nominatie in de lijst is een belangrijke weerspiegeling van de vooruitgang die de onderneming boekt in het verankerden van duurzaamheid binnen het bedrijf KPN.

Onze Nederlandse trots, KPN, staat al jaren in de top 10 van duurzame telecombedrijven in de Dow Jones Sustainability Index ( DJSI ). Een belangrijke index voor beleggers die de ontwikkeling van duurzaamheid binnen de grootste ondernemingen in de wereld aangeeft. In 2017 is onze sim only marktleider zelfs de leider op het gebied van duurzaamheid binnen de wereldwijde Telecom branche. De provider laat hiermee een uitstekende prestatie zien op gebied van duurzaamheid. De index van top bedrijven in de wereld op het gebied van duurzaamheid wordt steeds strenger. Jaarlijks verhoogd DJSI de eisen en in de afgelopen jaren weet KPN zich jaren te meten met de beste van deze index. In 2017 is provider zelfs de beste!

KPN duurzaamheids leider in Telecom industrie

KPN staat al sinds 2012 onafgebroken in de prestigieuze index van duurzame ondernemingen in de gehele wereld. De wereldwijde index is voor beleggers een zeer belangrijke graadmeter. Het zegt namelijk waar de onderneming staat op gebied van duurzaamheid. Het is dit jaar voor het eerst, dat KPN benoemd is tot industry leader. Een notering in de prestigieuze DJSI index word steeds moeilijker, want de index legt de lat telkens weer hoger. De steeds strenger wordende criteria motiveert bedrijven om te blijven werken aan verdere verduurzaming.

CEO Eelco Blok over de nominatie

De nominatie van DJSI geeft aan dat de premium sim only provider op de goede weg is. De heer Blok zegt hierover het volgende in het persbericht:

De impact van KPN op de samenleving is groot. Daarom zetten we al jaren vol in op het terugdringen van de CO2-uitstoot en zijn we sinds 2015 klimaatneutraal. Ook helpen we klanten hun eigen CO2-uitstoot te verlagen en willen we met onze dienstverlening bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Deze beoordeling weerspiegelt de vooruitgang die we boeken om duurzaamheid verder te verankeren in ons bedrijf. We zijn trots op deze erkenning en we zullen onszelf blijven verbeteren om onze positieve impact op de samenleving zo groot mogelijk te laten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het programma dat we hebben ingericht om een circulair bedrijf te worden en aan onze lange termijn energiedoelen die wetenschappelijk bekrachtigd zijn. Ook zetten we in op een sector als de Zorg en brengen we de maatschappij verder met onze SMART city-initiatieven.

De Dow Jones Sustainability Index

In 1999 werd de Dow Jones Sustainability Index geïntroduceerd. De index geeft een duurzaamheidsscores aan 2500 van de grootste beursgenoteerde bedrijven uit de hele wereld. De grootste bedrijven in de wereld zijn ingedeeld in 24 sectoren. Binnen elke sector wordt een ‘Industrie Leader’ bepaalt aan de hand van een ranglijst. De lijst is gebaseerd op economische, maatschappelijke en milieuprestaties. KPN is de enige Nederlandse onderneming als Industry Leader. Hier vind je het complete DJSI overzicht gepubliceerd door de Dow Jones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Bij Simyo kun je nu ook smsjes en belminuten bijkopen

De voordelige sim only provider Simyo heeft geluisterd naar tips van abonnees. De provider biedt nu namelijk ook de mogelijkheid...

Sluiten