KPN biedt 1-jarig abonnement alleen nog als sim only aan

9 augustus 2016 door in KPN.

Eenjarig sim only KPNKPN geeft geen smartphone meer wanneer je slechts een eenjarig abonnement afsluit bij de provider. De provider heeft er namelijk voor gekozen geen financiering meer aan te bieden bij een eenjarig abonnement. Daarmee verkleint de provider zijn abonnementenaanbod. Alleen nog bij een tweejarige varianten kun je jouw nieuwe toestel meefinancieren. Een eenjarig abonnement bij KPN is nu alleen nog maar in sim only vorm verkrijgbaar.

Abonnementsaanbod 50% verlaagt

De potentiële KPN klant of bestaande abonnee die zijn abonnement wil verlengen, ziet het aanbod abonnementen fors dalen. Zeker wanneer je naast een abonnement ook nog een telefoon wil daalt het aanbod met 50%. KPN is namelijk gestopt met het aanbieden van de toestel financiering voor abonnementen van een jaar. Wil je naast je abonnement ook een nieuwe smartphone, dan kan dat alleen nog bij het tweejarige abonnementsassortiment van de provider.

Eenjarig sim only abonnement

Klanten die wel een smartphone willen ontvangen bij hun abonnement, kunnen kiezen uit het aanbod tweejarige abonnementen. Ze sluiten een abonnement voor telecomdiensten af bij KPN. Het maandelijkse abonnementsgeld wordt verhoogd met de maandelijkse betaling voor de toestel financiering.

Aangezien het totale aanbod aan abonnementen voor één jaar mét toestel is verdwenen, biedt KPN alleen nog maar sim only eenjarige abonnementen aan. De kosten van een eenjarig sim only abonnement liggen uiteraard lager. Dat zal ook een van de redenen zijn geweest voor het schrappen van de relatief dure abonnementsvormen.

Waarom geen eenjarig toestelabonnement?

Steeds meer klanten weten de mobiele diensten van KPN te vinden blijkt uit de cijfers van Q2 2016. Volgens KPN kiest het overgrote deel van de consumenten bewust voor een tweejarig abonnement wanneer ze een smartphone meefinancieren bij hun abonnement. Dat is de volgens de provider de reden dat het bedrijf niet langer eenjarige abonnementen aanbiedt inclusief toestel financiering. Met het wegnemen van de eenjarige toestelabonnementen bespaart KPN zichzelf nu en in de toekomst een behoorlijke administratieve last. Vooral wanneer relatief weinig consumenten gebruik maakte van de dienst.

Hoge Raad besluit ‘gratis’ telefoon

De keuze zal ook te maken hebben met de beslissing van de Hoge Raad in 2014 en 2015. De Hoge Raad heeft namelijk bepaald dat de ‘gratis’ telefoon eigenlijk een lening is. De zeer positieve marketing leus is daarmee onjuist verklaard. Met dit besluit heeft de Hoge Raad een forse discussie doen opwaaien of deze leningen dan ook onder de regels van de Wet financiële toezicht (Wft) vallen. In april 2016 heeft de Minister van Financiën uiteindelijk besloten dat de leningen inderdaad onder de regels van de Wft vallen. De Telecomsector heeft van de Autoriteit Financiële Markten de tijd gekregen zich klaar te maken voor de nieuwe regels.

Wil je een nieuw abonnement afsluiten? Of denk je er over na om te verlengen? Vind het perfecte abonnement via de Koopgids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
EU akkoord met samengaan Vodafone en Liberty Global

De Europese Commissie heeft zich woensdag 3 augustus uitgesproken over de voorgenomen fusie van Vodafone Nederland en kabelmaatschappij Ziggo. De...

Sluiten