21 februari 2018 door in KPN

KPN 4G vierde frequentieOok de telecom marktleider van Nederland gaat 3G frequenties gebruiken voor 4G. KPN meldt vandaag dat de onderneming gestart is om de 2100 MHz frequentie in te zetten voor 4G. Met het gebruik van de oud 3G frequentie wordt de capaciteit voor LTE Advanced vergroot. Je kunt hiervan gebruikmaken dankzij het combineren van de frequenties voor meer snelheid en capaciteit.

Vodafone kondigde vorig jaar al aan dat de onderneming per 2020 geen 3G meer aanbiedt. KPN begint ook langzaam met het uit faseren van het 3G. Vandaag laat de onderneming weten dat het een vierde 4G frequentieband activeert ten koste van 3G. De nieuwe 4G band (2100 MHz) wordt als het waren op de bestaande 4G frequenties gestapeld. Dat noemt men carrier aggregatie (CA) en deze techniek levert meer snelheid en capaciteit. Om als klant daarvan gebruik te maken heb je natuurlijk wel een smartphone nodig met ondersteuning voor vier carrier aggregatie (4CA).

3G frequentie gebruikt voor 4G netwerk

KPN introduceerde als eerste Nederlandse provider het 4G netwerk in 2013. Het netwerk bracht een revolutie teweeg en hielp mee in de exponentiële groei van het smartphone gebruik. Voor KPN is het nu tijd om alweer het vierde 4G frequentie te activeren. In het persbericht van de provider legt Tom Poelhekken uit welke frequenties er nu worden gebruikt:

Zo zijn we gestart met het op grotere schaal activeren van een vierde frequentieband (2100 MHz) voor 4G en stapelen we deze op de frequenties die we al gebruikten voor ons mobiele netwerk (800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz). Deze stapeling van frequenties staat bekend als four-band carrier aggregation (4CA), en dankzij deze samenvoeging komen er meer capaciteit en hogere snelheden beschikbaar.

KPN zet de netwerk ontwikkeling ook in 2018 door. De 2100 MHz band wordt met de nieuwste modulatie technieken (256QAM) geactiveerd en daardoor worden data snelheden tot 500 Mbps mogelijk. De nieuwste smartphones op de markt van Samsung, Apple en Huawei bieden steeds vaker vier-band carrier aggregatie zodat je optimaal gebruik kunt maken van KPN 4G.

4G Netwerk KPN

Het KPN netwerk geldt al jaren als een van de meest betrouwbare en snelste 4G netwerken in Nederland. Echter in de laatste twee jaar is T-Mobile er al twee keer in geslaagd om de premium provider voor te blijven in datasnelheid. Nu de provider de vierde frequentie ook voor 4G in gaat zetten worden de resultaten voor dit jaar natuurlijk spannend. Lukt het KPN om T-Mobile in gemiddelde datasnelheid voorbij te streven?

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only