KPN en Rabobank maken contactloos betalen mogelijk

19 januari 2016 door in KPN.

kpn-bellenBen je klant bij KPN en Rabobank? Dan is er goed nieuws. De twee bedrijven zullen ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om contactloos te betalen. KPN klanten die een rekening bij de Rabobank hebben, kunnen een nieuwe NFC simkaart verwachten. Hiermee zal het mogelijk worden om met je smartphone te betalen in winkels.

Gebruik maken van mobiel betalen

Om hier gebruik van te kunnen maken, moet je natuurlijk klant zijn bij KPN en de Rabobank. Daarnaast is het ook een vereiste om een redelijke recente versie van Android op je smartphone te hebben (minimaal Android 4.4) en dat je smartphone NFC ondersteuning heeft. Volgens KPN zullen klanten vanaf het voorjaar deze manier van betalen kunnen gebruiken.

Mocht je gebruik willen maken hiervan, dan zal je daarvoor een applicatie moeten downloaden. Zodra dit goed geïnstalleerd is, zal je met je smartphone langs een betaalautomaat kunnen gaan om te betalen. Dit gaat op dezelfde manier als je dit al met je bankpas kan doen. Je hoeft hiervoor overigens de app zelf niet te openen, maar enkel je telefoon uit slaapstand hebben. Hiermee kan je vervolgens een betaling van maximaal 25 euro voltooien. iPhone gebruikers zullen nog wel even moeten wachten, Apple zal meer duidelijkheid moeten geven over wanneer dit gerealiseerd kan worden.

Toekomstplannen

Zowel Rabobank als KPN, en eigenlijk wel de hele telecomindustrie, hebben nog grootste plannen met de NFC chip. Zo zal Rabobank de app binnenkort nog uit gaan breiden zodat iedereen vanaf 12 jaar toegelaten wordt, waar dat voor nu iedereen ouder dan 16 jaar is. Of Rabobank samen gaat werken met andere providers op dit vlak is nog niet bekend. KPN heeft al wel aangegeven dat het open staat voor een samenwerking met andere instellingen.

Ook andere providers in Nederland denken aan de NFC chip in de simkaart. Zo hebben KPN en Vodafone in 2015 al bekend gemaakt dat ze tests zullen gaan houden met de simkaart, bankrekening en de ov-chipkaart. Ook zouden bedrijven al nadenken over het plaatsen van een rijbewijs, paspoort of bijvoorbeeld concertkaartjes op de NFC chip van de simkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gratis onderling bellen voor klanten bij T-Mobile

Binnenkort, op 1 februari, zal T-Mobile een nieuwe dienst starten genaamd T-Mobile Samen. Hiermee wordt het mogelijk om een groep...

Sluiten