Kat smokkelt mobiele telefoons naar gevangenis

14 juni 2013 door in GSM.

Ik kan me zo voorstellen dat je als gevangenisbewaarder wel het één en ander meemaakt, maar een mobieltjes smokkelende kat zal niet iedere dag de gevangenis binnenwandelen. In de Russische deelstaat Komi deed een kat een dappere poging.

Bewakers van de gevangenis, die ongeveer 900 kilometer ten noorden van Moskou staat, zagen een kat met twee pakketjes stevig met donkere tape op zijn rug geplakt rondkuieren bij de gevangenis. Dat was op zijn zachtst gezegd toch wel een bijzondere aanblik en de cipiers besloten de kat van zijn last te bevrijden. In de pakjes zaten twee telefoon met opladers. Al eerder zijn in Rusland katten getraind om drugs de gevangenis in te brengen, maar volgens een woordvoerder van de gevangenis was dat nog niet het geval met illegale voorwerpen.

smokkelkat

Creatief

De mobieltjes fungeren als handelswaar binnen de gevangenis of worden door de echte die-hards onder de criminelen gebruikt om hun duistere zaken buiten de gevangenis te (blijven) regelen. Het blijkt dat er veel creatieve smokkelgeesten zijn om te zorgen dat er illegaal telefoons langs de bewakers gaan. In Brazilië werden al eens postduiven gebruikt om telefoons binnen de gevangenismuren te droppen. Een priester in Letland probeerde het fenomeen spacecake te kopiëren, maar dan met een mobiele telefoon in de cake. Maar niet alleen dieren of etenswaren dienen als dekmantel, ook de holtes in het menselijk lichaam doen dienst als bergplaats. Een 36-jarige gevangene in Groot-Brittannië zal dat echter niet snel meer in zijn hoofd halen. Hij wilde de gevangenis in met een mobiele telefoon in zijn rectum, maar hij kreeg het toestel er niet meer uit en dat werd een pijnlijke geschiedenis waarbij spoedeisende hulp uitkomst moest brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN: nieuwe abonnementen zonder toestel lease

KPN introduceert per 1 juli nieuwe abonnementen. Toestel lease komt te vervallen voor KPN, maar blijft wel bestaan voor Hi...

Sluiten