Joint venture Ziggo & Vodafone, VodafoneZiggo genoemd

1 januari 2017 door in Vodafone en Ziggo.

Aan de vooravond van een nieuw jaar maakte Libery Global en Vodafone bekend dat de joint venture VodafoneZiggo is afgrond.

Libery Global en Vodafone maakte 31 december bekend dat de joint venture (JV) is afgerond. Beide bedrijven hebben hun Nederlandse takken samengevoegd tot VodafoneZiggo. Halverwege december wisten we al dat de JV door kon gaan. Toen werd Vodafone’s vaste tak, Vodafone Thuis, verkocht aan T-Mobile.

Joint venture VodafoneZiggo

Op oudjaarsdag maakte de moeder bedrijven van Vodafone en Ziggo het ontstaan van VodafoneZiggo bekend. Zowel Liberty Global als Vodafone krijgen de gezamenlijke onderneming in handen en beiden bezitten 50% van de aandelen. Vodafone betaalt nog wel 800 miljoen euro aan Liberty Global, zodat beide bedrijven evenveel waarde in het bedrijf hebben zitten.

De omzet van VodafoneZiggo over het jaar 2016 zou volgens het persbericht circa vier miljard euro bedragen. Het gecombineerde bedrijf heeft 10 miljoen abonnee voor de vaste dienstverleningen en 5 miljoen mobiele abonnees.

CEO’s over de VodafoneZiggo

Mike Fries, CEO Liberty Global, meent dat de JV goed nieuws is voor de Nederlandse consument. Hij verwacht dat VodafoneZiggo de meest innovatieve provider zal worden. De JV beidt een volledig aanbod van TV, breedband, vaste lijnen en mobiele abonnementen. Het is volgens hem een zeer aantrekkelijke transactie geweest die significante synergie teweeg zal brengen.

Vittori Coloao, Chief Executive bij de Vodafone Group, meldt onder andere het volgende. “De fusie binnen een van onze belangrijkste Europese markten leidt tot een sterkere concurrent in Nederland en is een
ander voorbeeld van het vermogen van Vodafone om waarde voor haar klanten en aandeelhouders te creëren door middel van een effectieve market-by-markt convergentiestrategie.

Merken blijven nog bestaan

Het samengaan van de Nederlandse takken heeft nu nog weinig gevolgen voor de Nederlandse abonnee. Want beide merken, Vodafone en Ziggo, blijven. Het is daarnaast nog niet duidelijk of en wat er gaat veranderen voor de bestaande klanten van zowel Ziggo als Vodafone. Nieuwe abonnees krijgen in ieder geval abonnementen aangeboden met vast internet via Ziggo en mobiel internet via Vodafone.

De beide Telecom grootmachten verwachten een behoorlijke synergie met de fusie tussen de Nederlandse takken Ziggo en Vodafone. De ondernemingen kunnen uiteindelijk circa 280 miljoen euro besparen per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel kartelonderzoek ACM uit 2011 eindelijk klaar

De telecom Al Capone tijd van invallen bij providers is definitief achter ons. ACM rond ook staartje van het mobiel...

Sluiten