Is 4G klaar voor jaarwisseling?

31 december 2013 door in KPN.

VuurwerkDe laatste dag van 2013 is alweer aangebroken. Een dag van terugkijken op wat is geweest, maar natuurlijk ook een van vooruitkijken naar wat komt. Naar het eerste piekmoment op het gebied van (mobiele) telefonie in het nieuwe jaar bijvoorbeeld. De eerste uren van 2014, waarin we massaal tegelijk bellen, sms’en en mobiel internetten. Kunnen de netwerken het aan? En 4G, blijft dat in de lucht? KPN laat niets aan het toeval over.

 

Na de oliebollen en de toost op het nieuwe jaar gaan veel mensen zich bezighouden met het afsteken van vuurwerk, maar ook met het uitwisselingen van goede wensen via de (mobiele) telefoon. In het verleden zorgde dat ervoor dat netwerken overbelast raakten, waardoor het bijvoorbeeld erg lang duurde voordat tekstberichten werden afgeleverd of voordat er een verbinding tot stand komt. De laatste jaren gebeurde dat al minder vaak en voor de eerste uren van 2014 zet KPN alles op alles om calamiteiten te voorkomen. Een speciaal team zorgt ervoor dat alles soepel blijft verlopen. De capaciteit op het Netwerk Operations Centre is verdubbeld, waardoor het netwerk voortdurend wordt bewaakt het en in het hele land zijn medewerkers op te roepen als dat nodig is. Ondanks deze voorzorg sluit KPN niet uit dat er tocht enige vertraging op kan treden.

4G

Op de grote nieuwjaarsfeesten waar veel mensen komen wordt, net als bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de netwerkcapaciteit uitgebreid. Tijdens deze jaarwisseling moet ook blijken hoe het 4G-netwerk zich houdt op het drukste moment van het jaar. KPN biedt op dit moment en dekking van tachtig procent en er maken nu 300.000 klanten gebruik van het nieuwe netwerk. Mede door de introductie van 4G is het datagebruik in 2013 met vijftig procent gestegen, KPN verwacht echter dat de piek aankomende nacht vergelijkbaar zal zijn met eerdere jaren.

Vergelijk Sim Only wenst je een gezellige jaarwisseling toe en al vast alle goeds voor 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
WhatsApp groeit door

Gebruik jij WhatsApp regelmatig? Dan ben je niet de enige. Er zijn namelijk nog 399.999.999 actieve gebruikers van WhatsApp. De...

Sluiten