Veel interesse in Vodafone onderdelen zoals vaste telefonie

21 september 2016 door in Vodafone en Ziggo.

Vodafone onderdelenVerschillende media melden dat er veel interesse is in de Vodafone onderdelen die in de verkoop staan. Grote partijen als Deutsche Telekom en het Zweedse Tele2 tonen interesse in de onderdelen van Vodafone. 

Vanwege de voorgenomen fusie met Ziggo is Vodafone genoodzaakt enkele onderdelen te verkopen. De Europese Commissie gaf Vodafone en Liberty Global in augustus akkoord voor de fusie op de voorwaarde dat Vodafone zijn vaste telefonie, tv en internet activiteiten in Nederland zou afstoten. Inmiddels zijn er verschillende partijen die interesse hebben getoond voor de onderdelen van Vodafone die verkocht moeten worden.

Interesse in Vodafone onderdelen

Er zijn meerdere partijen die interesse hebben getoond in Vodafone onderdelen. Dat hebben bronnen die nauw verbonden zijn aan de kwestie Bloomberg laten weten. Het persbureau meldt dat er verschillende belangstellende zijn waaronder het moeder bedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, en het Zweedse Tele2. Andere partijen zijn kleiner, de bronnen noemen Fiber Nederland, M7 Group en De Nederlandse Energie Maatschappij.

In november zal het winnende bod bekend gemaakt worden en volgens Bloomberg is het aannemelijk dat de onderdelen van Vodafone niet meer opbrengen dan 100 miljoen euro.

Fusie Vodafone en Ziggo

In februari van dit jaar kondigde Liberty Global, het moeder bedrijf van Ziggo, en Vodafone Nederland aan dat de bedrijven hun activiteiten willen samenvoegen. Een dergelijk voornemen moet natuurlijk getoetst worden door de Europese Commissie en op woensdag 3 augustus sprak de EC zich positief uit over het samengaan van Vodafone Nederland en Ziggo. In eerste instantie had de Commissie wel bezwaar tegen het samengaan van beide partijen. Het bezwaar werd weggenomen door het voornemen van Vodafone om zijn vaste internet en telefonie af te stoten. De Europese Commissie ging daarop akkoord met de fusie van beide partijen onder voorwaarde dat Vodafone Nederland enkele onderdelen verkoopt.

Tweede speler van Nederland

Met samengaan van Vodafone en Ziggo ontstaat in een keer de tweede speler van Nederland na KPN. Er zijn straks twee grote spelers in Nederland die zowel vaste als mobiele diensten leveren in het hele land. Beide bedrijven zullen na de fusie een gelijk aandeel in de joint-venture hebben. Vodafone dient hiertoe een bedrag van 1 miljard euro in te leggen om de waarde van beide bedrijven te vereffenen. De beoogde samenwerking moet leiden tot een 3,5 miljard besparing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile biedt 4G voor Thuis vanaf midden oktober

Midden oktober lanceert T-Mobile een volledig nieuw abonnement, 4G voor Thuis. De provider biedt hiermee een oplossing voor breedband internet. Je...

Sluiten